Murat Gülderen Oyunları en gerçekçi yaşatan ekipmanlar
HABERİ PAYLAŞ

Oyunları en gerçekçi yaşatan ekipmanlar

Oyun dünyasını en gerçekçi biçimde yaşatan dijital ekipmanlar çıktı. Artık sadece bir oyunu oynamakla kalmıyor, adeta oyunun içine dalıyorsunuz. Örneğin araba yarışı yapıyorsunuz, ralli atmosferinin içine ışınlanıyorsunuz. Savaştasınız diyelim, aldığınız darbeyi hissediyorsunuz. Top oynuyorsunuz, atış yaparken sanki gerçekten topa dokunuyorsunuz. Tabii bu, yapay zeka ve geliştirilmiş sensör teknolojisinin nimeti olarak karşımıza çıkıyor. Oyunlara daha çok sürükleyicilik katmak, atmosfere direkt dahil olmayı ve sosyalleşmeyi hızlandırmak için tasarlanan bu ekipmanlara gelin birlikte bakalım.

Haberin Devamı

HASSAS FARE

Corsair Gaming Glaive RGB adlı fare, ultra hassas ve yüksek hızlı izleme motoruyla öne çıkıyor. Sağ ve sol düğmeleri oyuna göre özel olarak ayarlanabilen ve başparmak tezgahları da kişiye göre özelleştirilebilen farenin 50 milyon tıklama ömrü var. Arka aydınlatmalarıyla oyuna ayrı bir hava katan cihazın toplam 6 butonu bulunuyor.

Oyunları en gerçekçi yaşatan ekipmanlar

 

SESLERİ AYIRAN KULAKLIK

Gamepower’ın Kyruse Gri adlı kulaklığı titreşimiyle dikkat çekiyor. Bu da oyunları en gerçekli haliyle oynamanızı sağlıyor. 7.1 surraund ses teknolojiyle donatılan cihaz, düşük, orta ve yüksek seviyedeki sesleri ayırabiliyor. Ortamdaki gürültülerden etkilenmeyen cihazın özel kumandası sayesinde ise mikrofon, RGB (renk) ve ses ayarları kontrol edilebiliyor.

Oyunları en gerçekçi yaşatan ekipmanlar

 

HEPSİ BİR ARADA KLAVYE

Klavye, mouse ve joystick işlevlerini bir arada toplayan Grab Shell adlı kablosuz klavye geliştirildi. Geriye doğru katlanan cihaz, iki elle kolaylıkla tutulabiliyor ve tüm tuşlara tam erişim imkanı sağlıyor. Fare tekerleği de tam ortada konumlanan klavye, istenirse masaya serilerek de kullanılabiliyor.

Oyunları en gerçekçi yaşatan ekipmanlar

 

DUYARLI KOLTUK

Dokunsal teknolojiye sahip Arcadeo adlı bu titreşimli oyun koltuğu ‘Smartsense’ sistemi sayesinde her hareketi hassas bir şekilde hissettirerek gerçek zamanlı bir deneyim yaşatıyor. Özel bir işlemciye, Bluetooth’a ve hidrolik gaz sensörüne sahip koltukta LED ışıklar da bulunuyor. Koltuk, sanal gerçeklik başlıklarına da uyumlu tasarlandı.

Oyunları en gerçekçi yaşatan ekipmanlar

 

GERİ BİLDİRİMLİ KUMANDA

Haberin Devamı

PS5 için geliştirilen DualSense kablosuz kontrol cihazı, oyun içindeki eylemlere dinamik titreşim motorları, ivmeölçer ve jiroskop sayesinde direkt olarak tepki verebiliyor. Örneğin, ateş ederken silahın geri tepmesini, yarış arabasının frenini elinizde hissedebiliyorsunuz. Cihaz, ayrıca iPhone, Mac gibi Apple cihazlarıyla da eşleşebiliyor.

Oyunları en gerçekçi yaşatan ekipmanlar

 

HAFTANIN OLAYI

TÜMÖRÜ YOK EDEN İLAÇ GELİŞTİRİLDİ

ABD’deki City of Hope hastanesinden Prof.Dr. Linda Malkas ve ekibi kanser tümörlerini öldüren hap geliştirdi. İlacının sağlıklı hücreleri etkilemediği açıklandı. Klinik öncesi çalışmalar ilacın, meme, prostat, beyin, yumurtalık, rahim ağzı, deri ve akciğer kanserlerinden türetilen hücrelerin tedavisinde etkili olduğunu gösteriyor.

Oyunları en gerçekçi yaşatan ekipmanlar

 

TEKNO TURU

  • ABD’deki Feinstein Biyoelektronik Tıp Enstitüsü araştırma ekibi, yapay zeka ile felçli hastaları tedavi etmeye başladı. 3 yıldır felçli olan Keith Thomas, geliştirilen özel bir beyin implantı teknolojisiyle elini tekrar hareket ettirebildi.
  • TP-Link, akıllı ışık anahtarı geliştirdi. Birden fazla aydınlatma aracını kontrol edebilen cihaz, aynı zamanda acil yardım düğmesi işlevi de görüyor. Banyo, tuvalet ya da hasta yatağının yanına konumlandırılan anahtara basarak yardım istenebiliyor.
Sıradaki haber yükleniyor...
holder