Murat Gülderen Ticarette yapay zeka trendleri
HABERİ PAYLAŞ

Ticarette yapay zeka trendleri

Yeni nesil iş dünyası, güçlendirilmiş yapay zeka sayesinde ürünlerin ve hizmetlerin alınıp satıldığı bir mekanizmadan çok daha fazlasını içinde barındırıyor. Ticaretin DNA’sı zeki algoritmalar, öğrenen makineler ve veri analitiği ile yeniden yazılıyor. İşletmeler, sadece bir avantaj oluşturmak için değil, aynı zamanda varlıklarını sürdürebilmek için de bu dijital zekanın gücünden yararlanma yollarını arıyor. Bu haftaki yazımızda özellikle KOBİ’lere ışık tutmak adına geliştirilmiş bazı ilginç, eğlenceli ve etkili trendleri önünüze getirdik.

Haberin Devamı

Ticarette yapay zeka trendleri

QRFY

Bu platform oturduğunuz yerden QR kodlar oluşturmanıza ve yönetmenize olanak tanıyor. QR kodlarını pazarlama malzemelerinizde, broşürlerinizde anketlerde, yarışmalarda ve diğer etkileşimli pazarlama kampanyalarında kullanabilirsiniz. Bu, müşterilerle bağlantı kurmanıza ve onlara değer katmanıza yardımcı olur.

Ticarette yapay zeka trendleri

HEYGEN

Bu platform, kendi avatarınızı oluşturarak, yaptığınız konuşmaları video formatına dönüştürüyor. Ancak asıl özelliği, sesinizi klonlayarak, bunu 40’ın üzerinde dile çevirebilmeyi sağlaması. Bunu yaparken de dudak hareketlerini dahi düzenleyebiliyor. Yani Heygen sayesinde karşınızdaki yabancı uyruklu kişiye onun dilinden ürününüzü ya da hizmetinizi anlatabiliyorsunuz. Platform, olası dolandırıcılıklara karşı güvenlik ve gizlilik konusunda da taahhüt veriyor.

Ticarette yapay zeka trendleri

D-ID.COM

Fotoğrafları ve avatarları gerçekçi yüz ifadeleriyle konuşturmayı başarabilen bu platform sayesinde ürün ve hizmetlerinizi tanıtabilir, kampanya ve pazarlama yapmak için etkili videolar oluşturabilirsiniz. Ayrıca metinleri, doğal sesli konuşmaya dönüştürebilen D-ID.com, müşteri hizmetleri için de etkili çözümler sunuyor.

Ticarette yapay zeka trendleri

FLICK

Yeni nesil pazarlama platformu Flick, sosyal medya hesaplarınızı analiz etmek, paylaşım yapmak için en iyi zamanları bildirmek, hangi hashtag’lerin kullanılacağı, hangi renklerin ve filtrelerin etkili olacağını öngörmek konularında uzman. Flick’i rakiplerinizin sosyal medya faaliyetlerini izlemek ve stratejileri ve taktikleri hakkında bilgi edinmek için de kullanabilirsiniz.

Haberin Devamı

Ticarette yapay zeka trendleri

JASPER

Pazarlama için geliştirilmiş bu yapay zekalı platformda özel kampanya öğeleri, blok makaleler, sosyal medya gönderileri, arama ağı ve satış e-postaları oluşturabileceğiniz 50’den fazla özel şablon yer alıyor. 25’ten fazla dili destekleyen Jasper’a işletmeniz ve hedef kitleniz hakkında bilgi yüklediğinizde uygun ses tonu ve çizimlerle markaya uygun içerik oluşturuyor.

Ticarette yapay zeka trendleri

SYNTHESIA

Metinleri videoya dönüştüren ve 120’den fazla dil desteği sunan bu platform da pazarlama iletişimi için büyük kolaylık sağlıyor. İstediğiniz dile otomatik altyazı da sunan platform ayrıca 140’ın üzerinde gerçek insanlara benzeyen yapay zekalı avatar seçeneği sunarak, videonuzu özelleştirmenize olanak tanıyor.

HAFTANIN OLAYI

Ticarette yapay zeka trendleri

PLAYSTATION5 SLIM TÜRKİYE’DE

Sony’nin oyun konsolu PlayStation5 Slim, 22 bin 500 TL’den satışa sunuldu. 1TB depolamaya sahip cihaz, 4K görüntü kalitesiyle öne çıkıyor. Orijinal kasaya göre yüzde 30 daha ufak olan bu cihazın ‘Digital Edition’ modelini satın alan kullanıcılar, Blu-ray oyunları oynayabilmek için 79.99 dolar karşılığında Blu-ray disk sürücüsüne de sahip olabilecek.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder