Murat Gülderen Yeşil enerjide dev işbirliği
HABERİ PAYLAŞ

Yeşil enerjide dev işbirliği

Bugüne kadar Türkiye’ye 7 milyar Euro’nun üzerinde yatırım yapan Rönesans Holding, Fransız enerji şirketi TotalEnergies ile yeşil enerji konusunda yüzde 50-50 işbirliği anlaşması yaptı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ve Fransa Türkiye Büyükelçisi Hervé Magro’nun katılımıyla İstanbul’da gerçekleşen törende, ortaklık anlaşması Rönesans Holding Başkanı Erman Ilıcak ve TotalEnergies Doğalgaz, Enerji ve Yenilenebilir Enerji Başkanı Stéphane Michel tarafından imzalandı.

Yeşil enerjide dev işbirliği

 

TAM GAZ BÜYÜME

Haberin Devamı

Anlaşmaya göre, Rönesans Holding grup şirketlerinden Rönesans Enerji’nin yüzde 50 hissesi TotalEnergies tarafından satın alındı. Rönesans Enerji, bugün itibarıyla bünyesinde barındırdığı 6 hidroelektrik santralı (HES) projesiyle 166 MW’lık kurulu güce sahip. Yeni dönemde de yüzde 100 yenilenebilir enerji portföyü ile büyümeye devam ederek, Türkiye’nin en büyük 3 yeşil enerji şirketinden biri olmayı hedefliyor.

REFORM HAMLESİ

Törende konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dr. Alparslan Bayraktar, önümüzdeki dönemde güvenilir, makul fiyatlı enerji arzı yanında Türkiye’nin iklim değişikliği ile mücadele hedefleri doğrultusunda yeni bir yatırım ve reform hamlesine başlanacağını kaydetti. Bayraktar, “Bu kapsamda, 3 temel hedefimiz var. İlki Türkiye’nin artan enerji ihtiyacını karşılamak, ikincisi kaynakların etkin tahsisini sağlamak, üçüncüsü ise kaynakları çeşitlendirmek” dedi.

GÜVEN GÖSTERGESİ

Bakan Bayraktar, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın son Körfez ziyaretinde Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri ile birçok anlaşmaya imza attığını vurgulayarak, şu bilgileri verdi: “Bu üç ülke ile önümüzdeki dönemde yenilenebilir başta olmak üzere enerjinin diğer alanlarında önemli işbirliklerine gidilecek. Bugün (dün) de Fransa’nın Total Energies’nin Rönesans Holdingle ülkemizin yenilenebilir enerji sektörüne yapacağı yeni yatırımlar için bir aradayız. Bu anlaşma ve yatırım hedefi, ekonomimize, enerji sektörümüze duyulan güvenin bir göstergesidir. Ortaya konan 1000 MW’a ulaşma hedefinin en kısa zamanda 5000 MW olarak güncellenmesi gerektiğine inanıyorum.”

Haberin Devamı

REKOR YATIRIM

Rönesans Holding Başkanı Erman Ilıcak da, “TotalEnergies’in yenilenebilir enerji alanında büyümek için Türkiye’yi ana ülkelerden biri, Rönesans’ı da iş ortağı olarak seçmesi sadece bizim için değil, sektörümüz ve ülkemiz için çok değerli. Bu güç birliğinin Türkiye’de yenilenebilir enerji alanında bugüne kadar yapılmış en büyük iş ortaklıklarından biri olması da bizi ayrıca mutlu ediyor. Farklı iş kollarındaki yatırımlarımız ile 2028 itibarıyla ülkemizde gerçekleştirdiğimiz toplam yatırım tutarının 10 milyar Euro’yu aşmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder