Nilüfer Türkoğlu Ajandakolik'te bu hafta (06 Ekim 2018)
HABERİ PAYLAŞ

Ajandakolik'te bu hafta (06 Ekim 2018)

Ajandakolikte bu hafta (06 Ekim 2018)

Çocukluğunu özleyenlerin sergisi

Beyoğlu’nun en büyülü tarihi mekanlarından Suriye Pasajı’nın dördüncü katında 180 metrekarelik bir dairede, hani olur ya, çocukluğunuzu bulacağınızı söylesem, inanır mısınız bana? Uçurtmalar, bilyeler, artist kartları gazoz kapakları, daha neler neler... Mimar Erdoğan Altındiş’in hayallerinden ve çocukluğundan ortaya çıkan 'ÖZLEM: İçimdeki Çocuk‘ sergisi, 11 Ekim’de saat 19.00'da açılışını yapıyor. Her odası hikayelerle dolu sergi alanını oluşum aşamasındayken gidip görme şansım oldu ve rengarenk uçurtmaları kuyruğundan yakalayıp ben de çocukluğumun peşine düştüm. Şimdi sıra sizde...

Haberin Devamı

Ajandakolikte bu hafta (06 Ekim 2018)

Edebi portreler: Borges’in Dediği Gibi

Bu köşeyi okuyorsanız edebiyatla da aranızın iyi olduğunu varsaymam beyhude olmasa gerek! Zira bu defa sizi ilk baskısı 2016 yılında yapılan 'Borges'in Dediği Gibi' kitabıyla tanıştırayım. Gökhan Yavuz Demir'in eylül ayında çıkan 'Dilin Belirsizliği’nden önce yazdığı ve Kafka’dan Kemal Tahir'e, Jack London’dan Ahmet Hamdi Tanpınar’a 'edebiyat üstadları üzerine yazılar'ından oluşan kitap, edebi portreleri okuyucuyla buluşturuyor. Nora Yayınları’ndan çıkan kitaptaki illüstrasyonlar da yazarın eşi Filiz Mungan’a ait. Peki neden "Borges’in Dediği Gibi“? Onu da okuyup bulmanız dileğiyle...

Ajandakolikte bu hafta (06 Ekim 2018)

Kraliyet aşkı ilk defa televizyonda

Ne düğündü ama! En çok da Kraliçe'nin 'sevimsiz' yüzünü hatırladığınıza adım gibi eminim! Evlilikleriyle İngiliz Kraliyet ailesinin kurallarını yıkan Meghan Markle ve Prens Harry'nin aşk hikayesi, bugün Lifetime TV ekranında.

Ajandakolikte bu hafta (06 Ekim 2018)

"Nasıl tanıştılar? Meghan Markle Kraliyet tarafından istenmedi mi?" gibi kafanızdaki deli sorulara (!) 'Harry & Meghan: A Royal Romance' filmiyle cevap bulabilirsiniz. Saat 20.00’de açın kanalı.

Ajandakolikte bu hafta (06 Ekim 2018)

Sirkeci Garı'nda çok özel bir buluşma

Göç, toplumlar için en acı ve zor tecrübelerden biri. Balkan göçmenleri, geçmişlerini anmak ve geleceğe umutlarını aktarmak için yarın Türkiye’ye ilk ayak bastıkları yer olan Sirkeci Garı’nda buluşuyor. Bu yıl 10'uncusu gerçekleşen 'Bir Kofer, Bir Sandık' etkinliğinde hem sevinç hem hüzün bir arada olacak. 15.00 - 20.00 saatleri arasında gerçekleşecek olan etkinliğe herkes davetli.

Haberin Devamı

Ajandakolikte bu hafta (06 Ekim 2018)

Orada bir köy var uzakta!

O köy bizim köyümüzdür. İsveç Enstitüsü´nün 'creative force' (yaratıcı güç) isimli uluslararası kültürel hibe programı kapsamında gerçekleştirdiği 'Müzik Aracılığıyla Eşit Haklar' projesi ile Barış İçin Müzik Vakfı'nın eğitmenleri, 4 Ekim'den bu yana Ardahan'daki Koyunlu Köyü'nde çocuklara yaylı enstrüman eğitimi veriyor. 7 Ekim'e kadar süren çalışmada 6-14 yaş arası çocukların, özellikle de kız çocuklarının yaratıcı faaliyetlere erişimine olanak sağlamak ve kendilerini sanat aracılığıyla ifade edebilmek için bir platform oluşturmak da hedefler arasında. Özetle dünya, iyi insanların varlığıyla üç günlüğüne güzelleşiyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder