Nilüfer Türkoğlu Ajandakolik'te bu hafta (20 Ekim 2018)
HABERİ PAYLAŞ

Ajandakolik'te bu hafta (20 Ekim 2018)

Ajandakolikte bu hafta (20 Ekim 2018)

ÖLMEDEN ÖNCE GÜLÜNÜZ

Hani ölmeden önce izlemeniz gereken filmler, yemeniz gereken yemekler, gitmeniz gereken yerler listesinden oluşan kitaplar vardır ya... Şimdi onlara bir yenisini ekleyin, üstelik yanında gülmek bedava! M. Kutlukhan Perker’in Karakarga Yayınları’ndan çıkan ‘Ölmeden Önce Gülmeniz Gereken 1000 Karikatür’ kitabı raflarda yerini aldı. Sait Faik’ten Darth Vader’a, Taş Devri’nden modern çağın kadın-erkek ilişkilerine her tür gündelik hayat ve popüler kültür detayı, karikatür marifetiyle sayfalara taşınıyor.

Haberin Devamı

Ajandakolikte bu hafta (20 Ekim 2018)

CAZLI HAYALLER

İsmini YouTube’da aradığımda karşıma 80’li yıllarda çekilmiş bir video çıktı. ‘Bakışlar’ isimli şarkısıyla henüz lisedeyken Eurovision yarışmasında finallere kaldığı bir sahne videosuydu bu. Pınar Seyhun Maier, üç yıl emek verdiği caz albümü ‘Pınar Seyhun’la Hayal Ederken’le müziğe ara verdiği yılları tamamlamış gibi. Ellerine sağlık...

Ajandakolikte bu hafta (20 Ekim 2018)

BU FESTİVALE 21 YAŞ + GİREMEZ!

Anladım ki bu festivale adım atmak ‘yaş’ iş! İstanbul’un 21 yaş altı festivali ‘Benim Festival’im’, karşınızda... Duyduk duymadık demeyin; etkinlik, bugün KüçükÇiftlik Park’ta Teoman’dan Edis’e, Aleyna Tilki’den Ekin Beril’e gençlerin çok sevdiği isimleri ağırlıyor. 21 yaş altı arkadaşlar, tadını çıkarın!

Ajandakolikte bu hafta (20 Ekim 2018)

GÜLÜMSETEN SERGİ

Geçen hafta açılışına davetliydim ama kaçırdım! Neyse ki 3 Kasım’a kadar sürüyormuş. Seramik sanatçısı Melis Kolyozyan’ın ‘Over the Rainbow’, (Gökkuşağının Üstünde) üçüncü sergisi, İstanbul Kuzguncuk’ta Nail Kitabevi’nde. Heykelleri, iddiaya girerim; en somurtkan insanın bile yüzünü gülümsetecek cinsten. Hafta içi ve hafta sonu 9.30 - 19.00 saatleri arasında kapısını çalabilirsiniz. Belki de orada karşılaşırız, kim bilir...

Ajandakolikte bu hafta (20 Ekim 2018)

ENGELSİZ FİLMLER FESTİVALİ ANKARA'DA

Programda yer alan tüm film ve yan etkinlikleri görme ve işitme engelli bireylerin erişimine uygun olarak sunuluyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da tüm gösterimler ücretsiz. Ayrıntılı bilgi için engelsizfestival.com adresine göz atabilirsiniz. Ayrıca afişi de çok güzel.

Ajandakolikte bu hafta (20 Ekim 2018)

ARA'DAN 90 YIL GEÇTİ

SAYGIYLA...

Ajandakolik’i hazırlarken Ara Güler’in de bu dünyadan sessizce gittiğini öğrendim. Aklıma ilk gelen gözleri oldu. Demek bir daha bu dünyaya hiç bakmayacaktı o gözler... Demek o iki gözün vizöründen göremeyecektik bir daha İstanbul’u... Ah be! İçim üşüdü. Şimdi onun çok sevdiğim bir kitabını usulca buraya bırakıyorum.

Haberin Devamı

Ajandakolikte bu hafta (20 Ekim 2018)

Başkalarının objektifinden çekilen karelerde kendini ifade eden Ara Güler’in biyografisi: Bir Göz Bir Makine ve Gerçek. 90 yıla büyük sevgiyle... Ruhun şad olsun!

Ajandakolikte bu hafta (20 Ekim 2018)

KROP SEVENLER BURAYA!

Asya Müziği’nin son yıllardaki en büyük temsilcisi olan KPOP’un en önemli idol gruplarından M-FECT, haftaya İstanbul’a geliyor. Kore Turizm Organizasyonu ve Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği Kore Kültür Merkezi’nin iş birliğiyle 26 Ekim’de Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleştirilecek konser ücretsiz ancak davetiyeler internet üzerinden başvurularla alınabiliyor. Çekilişle belirlenen 962 kişiden biri olursanız tebrikler, bedava bilet kazandınız! Etkinlik duyuruları için Kore Turizm Organizasyonu ve Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği Kore Kültür Merkezi sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz. Bu arada neden 962 kişi, gerçekten merak etmekteyim.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder