Opr. Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu Kök hücre aslında bir mucize!
HABERİ PAYLAŞ

Kök hücre aslında bir mucize!

Özel ilgi alanım olan kök hücre tedavileri gerçekten de bir mucize denebilir. Kök hücreyi hep duyuyorsunuz estetik uygulamalarda ama acaba nedir biliyor musunuz?

Kök hücreler her çeşit hücreye dönüşebilen hücrelerdir. Kemik, kıkırdak, karaciğer, kas, diş, saç… Aklınıza gelen bütün hücrelere dönüşebilirler.

Kök hücreler vücudumuzun deyim yerindeyse ham ürünleridir, vücudumuz bu hücrelerin her tip hücreye dönüşebilme potansiyelini kullanarak kendini tedavi eder, yeniler. Bu bir mucizedir işte!

 KÖK HÜCRELERE OLAN İLGİMİZİN SEBEBİ NE?

Haberin Devamı

Çünkü artık hastalıkların, hastalık oluşturma mekanizmalarını daha iyi biliyoruz ve fark ediyoruz ki kök hücreler bu bozulan mekanizmaları onarmada kilit rol oynayabilir.

Kök hücrelerin rejenerasyon yani yenilenme yeteneklerinin gücünü fark ettik ve bu alan rejeneratif tıp bilimi olarak gelişiyor.

İlaç çalışmaları ve deneysel tedaviler için kök hücre araştırmaları artık çok önemli bir kılavuz olmuş durumda.

KAÇ TİP KÖK HÜCRE VAR?

Genel olarak 3 tip kök hücreden bahsetmek mümkün,

Embriyojenik ( fetüs kaynaklı), erişkin tip ve  perinatal ( kord kanında bulunan)

 KÖK HÜCRELER NEREDE BULUNUR?

Aslında kök hücreler her dokuda bulunur ama kök hücreler aktif hücreler değildir, bu hücreler organlarımızda sayıları az ve uyku halinde bulunurlar ama bir kayıp, yaralanma veya hastalık sürecinde uykudan uyanır ve aktif hale gelirler, yaralanma dokusunu, o dokudaki hücreye dönüşerek onarırlar.

Mesela kemik kırıklarımız böyle iyileşir ya da karaciğerimiz kendini böyle yeniler, kan hücrelerimizin de yenilenmesi bu şekilde olur. Yani kök hücrelerimiz aslında bizim yaşam pınarımız!

Biz plastik cerrahlar hem onarıcı hem estetik uygulamalarda kök hücrelerden sıkça faydalanıyoruz.

Yanıkların iyileştirilmesinden tutun da yüz gençleştirilmesine kadar birçok alanda kök hücre tedavisi çok etkili bir tedavi yöntemi.

DERİMİZ KÖK HÜCRE KAYNAĞIMIZ

Yüz gençleştirmede ve yanık tedavisinde cildimiz kökhücre açısından iyi bir kaynaktır. Cildimizden alınan bir deri yamasından elde edilen kök hücreler çoğaltılarak kök hücre aşıları haline getirilebiliyor. Bu aşıları, hücre mühendisliği ile deri yaması olarak yanık hastalarının tedavisinde ya da yüz gençleştirmede gençlik aşısı olarak kullanmak mümkün.

Haberin Devamı

 YAĞ DOKUMUZ KÖK HÜCRE AÇISINDAN EN ZENGİN YER

2000’li yılların başında yapılan çalışmalar bizim odağımızı yağ dokusuna çevirdi ve farkettik ki yağ dokumuz kök hücre zenginliği açısından kemik iliğinden bile 600 kat zengin.

Ve işte bu devrim niteliğindeki fark ediş bizi bu muhteşem kaynağın insan sağlığına ve güzelliğine kullanılabileceği konusunda teşvik etti ve cesaretlendirdi.

 YAĞ DOKUMUZDAN KÖK HÜCRE NASIL ELDE EDİLİYOR?

Bu işlem küçük bir miktar yağ alma işlemi içeriyor, yaklaşık yarım su bardağı yağ alınarak bu yağdan özel tekniklerle kök hücreleri ayırmak mümkün.

Elde edilen kök hücre aşısı ister tek başına ister yağ dokusu ile birleştirilerek KÖK HÜCREDEN ZENGİN YAĞ AŞILARI elde ediyoruz.

 NEDEN YAĞ ENJEKSİYONLARINI KİŞİNİN KENDİ KÖK HÜCRELERİ İLE ZENGİNLEŞTİRME İHTİYACI DUYUYORUZ?

Haberin Devamı

Kişinin kendisine ait kök hücreler risk içermez ve iyileştirici özelliğe sahiptir. Kök hücreler ile zenginleştirilmiş yağ enjeksiyonlarını farklı biçimlerde kullanabiliyoruz. Doku kaybının olduğu, yaşlanmanın belirginleştiği yüz, boyun, dekolte ve eller gibi ve yine sarkma alanlarında yağ dokusunu destekleyici bir tedavi olarak kullanılabilir. Ayrıca dokularda farklı nedenlerle oluşmuş deformasyonun iyileşmesini bu yolla sağlayabiliyoruz. Mesela bir kaza sonucu oluşan çökük alanların doğal haline kavuşmasını da bu enjeksiyonlar ile gidermek mümkün.

 YÜZ BÖLGESİNDE KÖK HÜCREDEN ZENGİN YAĞ ENJEKSİYONLARINI NERELERDE KULLANIYORUZ?

Yağ enjeksiyonları sıklıkla yüz bölgesinde gençleştirme ve sarkma karşıtı tedavi amacıyla kullanılır. Sarkan yanak hacmimizi, çökmüş orta yüzümüzü yukarı doğru kaldırmak KÖK HÜCREDEN ZENGİN yağ enjeksiyonları ile mümkün ve etkili bir yöntemdir. Aynı zamanda yağ enjeksiyonlarının içindeki kök hücreler de kullanıldıkları yerlerde cilt kalitemizi artırır.

 BAŞKA HANGİ BÖLGERLERE KÖKHÜCREDEN ZENGİN YAĞ AŞILARI UYGULANABİLİR?

Popomuzda, meme şekillendirmede, yara izlerinin giderilmesinde, bacak şekillendirmede, genital ( cinsel) gençleştirmede, yani bedenimizde gençleşmenin, iyileşmenin olmasını istediğimiz her alanda kök hücreden zengin yağ aşılarını kullanabiliyoruz.

Kök hücre mucizesini deneyimlemenizi bir estetik plastik cerrah olarak tavsiye ederim, gençlik, canlılık ve sağlık bizim kök hücrelerimizde…

Sağlıkla ve güzellikle kalın… Haftaya görüşmek üzere…

Sıradaki haber yükleniyor...
holder