Opr. Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu Yüzümüzdeki bulldoglar
HABERİ PAYLAŞ

Yüz benim çalışmayı en sevdiğim alan ve aynı zamanda bedenimizde de gençliğin güzelliğin gösterildiği en güçlü podyum.

Yüzün zaman zaman ister ameliyatsız ister cerrahi yöntemlerle gençleştirilmesine dair yazılar yazıyorum yıllardır.

Bu hafta danışanlarımın ve hastalarımın en çok sorduğu sorulardan biri olan “bu yanaklardan sarkan “bulldog”ları ne yapacağız? Nasıl giderebiliriz?” Sorularına açıklık getirelim istedim.

Ağız kenarımızdan aşağı sarkan, çene hattında birikerek elimizle hafifçe yukarı çektiğimizde kaybolan ve halk arasında “bulldog” olarak adlandırılan durumla ilgili birçok şey yapılabilir. Durum vahim gibi dursa da estetik plastik cerrahinin çözümleri bitmez.

Haberin Devamı

 NEDİR BU BULLDOG İŞARETİ?

Yüz yaşlanırken yaşlanma sadece cildimizde gerçekleşmez. Yüzü yukarıda tutan bazı asıcı bağlar ve dokular zamanla yerçekimine bağlı aşağı yer değiştirir. Bu durum yüz yaşlanmasının en önemli özelliklerinden bir tanesidir.

Yüzümüz sadece bu yerçekimine bağlı aşağı yer değiştirmeyle yaşlanmaz. Aynı zamanda yüzümüzde bulunan ve yüze diriliğini veren bazı yağ yastıkçıkları boşalır veya bazıları ise boşalmaz ve hatta biraz hacimlenir.

Ve yine yüzümüzde bazı sabit noktalar vardı ki bunlar kemikten cilde sabit ve değişmez köprücükler oluştururlar. İşte sarkan ve boşalan yüz, ağız kenarında birikir ve bizim alt yanak yağ yastıkçığı dediğimiz, yüzümüzün diğer yağ yastıkçıklarının aksine içinin boşalmayıp sabit kaldığı bu yağ torbası yine bu sabit nokta üzerinde yığılır ve işte hastalarımın danışanlarımın aynada tariflediği ve köpeklerin sarkmış ağız kenarlarını ifade eden bulldog ifadesi oluşur.

 BULLDOGLARDAN NASIL KURTULURUZ?

Aslında yüzümüzdeki en zor alanlardan bir tanesi bu alt yüzde oluşan yığılmalar birikmelerdir diyebilirim.

Gelin bu bölgede başarılı tedavi seçeneklerini cerrahi olmayan yollardan cerrahi işlemlere doğru açıklayayım.

1- YÜZÜ ISITMAK

Evet ameliyatsız seçenekler içinde belki de en güçlü sonuçları alabileceğiniz seçeneklerin başında bu bölgenin ısıtılması işlemi geliyor, özellikle radyofrekans enerjisi kullanılarak yapılan PROFOUND uygulamaları; bu bölgenin hem cildinin sıkılaşmasını hem de yağ paketlerinin içinin eritilmesiyle sarkmanın önüne geçer. Hem de yüzü hacimsel azaltarak inceltir. İşlem tek seans ve etkinliği yaklaşık 2 yıl kadar.

Haberin Devamı

2-İPLE ASKILAMAK

Bu bölgeye yapılabilen bir diğer ameliyatsız seçenek ise bu bölgenin eriyebilir (erimeyen iplerle askılar yapmak sağlıklı değil) iplerle askılanmasıdır. Benim profesyonel fikrim bu alt yüz sarkmalarının tedavisinde iplerin asıcı etkisinin sınırlı olduğu yönünde ama ameliyat seçeneği planlamayan bir kişi için bir tercih olabilir.

3-KOLAJEN DOLGULAR

Kolajen dolgular bu bölgenin tedavisinde altta yatan problemi çözmekten ziyade bu sarkmış bölgenin görünürlüğünü azaltmaya yönelik kullanılabilir. Tüm yüz kolajen dolgu uygulamaları yani sıvı yüz germeler yine bu sarkmanın azaltılmasında etkin bir yöntem olarak kullanılabilir.

4-LAZERLER

Özellikle tüm yüze uygulanan karbondioksit lazerler ile yüzde kolajen artışı ve cildin toparlayıcı etkisinden faydalanarak alt yüzde olumlu değişim yakalanabilir.

Haberin Devamı

 

5-LİPOSUCTİONLAR

Dolgun ve iri yüzlerde alt yüz gıdı ve boyun bölgesine uygulanan liposakşın işlemleri de bulldog etkisinin azaltılmasında kullanılan yöntemlerden bir diğeridir. İşlem cerrahi işlem olmakla birlikte doğru hastada çok başarılı sonuçlar verebilir. İşlem sonrası kısa bir iyileşme süresi ve yüz korsesi kullanımı bu tip bir işlem planlayanlar için unutulmaması gereken ayrıntılardır.

 

6-MİKROLİPOSAKŞINLAR

Bu yöntem liposakşının sadece bu alana sınırlı olarak yapılan formuna verdiğimiz isim. Benim çoğunlukla yüz germe işlemlerine eklediğim mikroliposakşın işlemi ile bu sabit yağ yastıkçıklarının içinin bir kısmı alınarak gevşetilmesi ve belirginliğinin azaltılması mümkün.

 

7-ALT YÜZ GENÇLEŞTİRME( GERME)

Bu alandaki en başarılı sonuçlar bu alt yüzde sarkmaya sebep olan yapıların (sarkan askılayıcı dokuların yeniden askılanması- boşalan yağ yastıkçıklarının restore edilmesi ve hacimleri artmış yağ yastıkçıklarının hacimlerinin azaltılması gibi) eski genç halimizdeki durumlarına geri alınması işlemleri içerdiğinden, sonuçları ve etki süreleri açısından en başarılı yöntemdir.

Yüzümüzdeki sarkmalar tek bir günde tek bir sebepten kaynaklanmadığı için çözüm yolları da tek ve en basit yöntemlerden başlayarak ileri düzey gençleştirme işlemlerine doğru bir yelpazede gider.

Plastik cerrahınızla hangi yöntemin sizin için en doğru yöntem olduğunu konuşarak bu “bulldog” işine bir son verebilirsiniz.

Haftaya yeni bir konuda görüşmek üzere…

Sıradaki haber yükleniyor...
holder