Oral Çalışlar Erdem Gül ile geçen 5 yıl
HABERİ PAYLAŞ

Erdem Gül ile geçen 5 yıl

2019 yerel seçimlerinde, Erdem Gül, CHP tarafından, Adalar Belediye Başkanlığı’na aday gösterildi ve oyların yüzde 44’ünü alarak seçildi. Erdem, gazeteci, yani çok uzun süredir meslektaşız. Beş yılın ardından, aynı zamanda arkadaşımız, dostumuz oldu. Erdem, bilgili, zeki, hoş sohbet, olayları iyi izleyen bir gazeteci. Belediye Başkanlığı döneminde, “Adalılar”la, özellikle de Büyükadalılarla sıcak bağlar kurdu. Adalar’da belediye başkanı olmak, başka ilçelerde başkan olmaya pek benzemez.

Bazı ilçelerde, belediye başkanını hiç görmeden yıllarca yaşayabilirsiniz. Siz başkanın yüzünü bir kez bile görmeden, tanımadan, tanışmadan görevini tamamlayıp gider. Ancak Büyükada bir köye, bir mahalleye benzer. En sevdiğiniz komşunuzu da nefret ettiğiniz bir kişiyi de hemen her gün birkaç kez gördüğünüz bir yerdir. Büyükada çarşısında iki tur atsanız, aynı yüzlerle kaç kez karşılaştığınızı sayamazsınız. Erdem’i de hemen her gün sabahleyin elektrikli makam aracıyla şoförü Apo’nun eşliğinde Çınar Meydanı’ndan belediye binasına gelirken görüyorduk.

Haberin Devamı

Ayrıca Büyükada’nın merkezindeki sahilde de sık sık dolaşıyordu. Erdem, yanına kolay ulaşılan, Adalıların istedikleri zaman kapısını çalabildikleri, istedikleri gibi konuşabildikleri, şikayetlerini istedikleri tonda dile getirebildikleri bir başkandı. Onun saatlerce basit konularla yurttaşlarca nasıl esir alındığına tanığım. Sabırla dinlerdi. Adalılar onu istedikleri gibi rahatça eleştirdi. Haklı oldukları konular da vardı, haksız oldukları da… Adalılar Erdem’i sevdi. Onu kıymetli bir “hemşehri” olarak benimsediler. Şimdi o da artık bizim gibi Adalılar listesine dahil oldu. Erdem’in veda mektubunu paylaşıyorum:

“Gelecek Uzun Sürer.” Bu başlık ünlü Fransız marksist düşünür Louis Althusser’in epey ilerlemiş yaşında kaleme aldığı otobiyografisinin Türkçe’de yayınlanan adı. Arkasında Nazilerle mücadele, sol politik kavgalar bıraktıktan sonra ömrünün son döneminde attığı başlık, “Gelecek Uzun Sürer.” Adalar da böyle. O kadar eski, kadim, yaşlı ama pes etmiyor. Geleceğe bakıyor. Dirençli. “Nasıl ve ne zaman geleceğini bilmeden güzel, rahat günlere inanıyor.” Zaman zaman “Ah eski Adalar nerede?” seslerini duyarız. Bunu anlayışla, bir özlem olarak saygıyla karşılarız. Ama inanın; Adalar’ın geçmişe değil, geleceğe ihtiyacı var.

Haberin Devamı

Birçok sorunu, eksiği, gediği tabii ki var. Bunlar çözülebilir. Ama Adalar’ın en çok vicdanlı, merhametli insanlara ihtiyacı var. Beş yıldır yol arkadaşlığı, onur ve gururunu yaşadığım Adalar, en çok geleceğe göz kırpan ruh haliyle genç ve canlı görünür bana. Şimdi artık Belediye Başkanı olarak değil, bir Adalı olarak sahillerinde, sokaklarında, ormanlarında yürüyüşümü sürdüreceğim. Biz geleceği beklerken, Ada’yı sımsıkı korumaya devam edeceğiz. Ada da bizi koruyacak. Ada’da yürümeye devam. Erdem Gül.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder