Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Ergenlikte başlıyor
HABERİ PAYLAŞ

Ergenlikte başlıyor

Erkeklerin yüzde 15’inde ve kısırlık nedeniyle başvuranların yüzde 40’ında varikosel var. Ergenlik çağında bağlayan varikosel zamanla testislerde ısı artışı yaparak sperm üretimini bozuyor. Ama tedavisi var, panik yapmayın...

DAMARLAŞMA VAR

21 yaşındayım. Sol testisimin kenarında bağırsağı andıran bir damarlaşma var. Bu ciddi bir sorun olabilir mi?

Muayene etmeden kesin bir şey söylemek imkansız olmakla birlikte muhtemelen varikoseliniz var. Toplumdaki erkeklerin yüzde 15’inde ve kısırlık tanısı ile müracaat edenlerin yüzde 40’ında saptanan varikosel, sperm üretimini bozan en önemli etkenlerden. Varikosel, testislerde ısı artışı ve toplardamardaki kullanılmış kanın testise geri akımı sonrası mikro dolaşımı etkileyerek sperm üretimini bozar. Erkek kısırlığında en sık görülen neden testis damarlarında ergenlik çağlarında başlayan ve zaman ile erkeğin dölleme gücünü düşürebilen varisleşmedir. Varikosel mikrocerrahi ile başarıyla tedavi edilebilir. Mikrocerrahi tekniğin teknik başarısı yüzde 100’e yakın. Hastaların yüzde 80’den fazlası ameliyattan fayda görebiliyor. Ayrıca bu yöntemle daha önce başarısız varikosel ameliyatı geçirenlere de mikrocerrahi düzeltme operasyonu başarıyla yapılmaktadır.

Haberin Devamı

İKTİDARSIZ MIYIM?

1 haftadır iktidarsızlık yaşıyorum. Üstelik sadece cinsel yönden değil. Canım hiçbir şey yapmak istemiyor. Daha önce keyif aldığım şeylerde artık bana zevk vermiyor. Ne yapmalıyım?

Sadece cinsellik değil, tüm yaşamınızda bir keyifsizlik hissetmeniz ürolojik bir durumdan ziyade psikolojik bir durum olan depresyonu düşündürüyor. Bir hastanenin ilgili bölümüne başvurmanızı öneririm.

TESTİSİM SARKIK

23 yaşındayım, cinsel ilişkim olmadı. Sağ testisim daha aşağıda ve sarkık. Mastürbasyonda yukarı çıkıyor ama yine de soldakinden daha aşağıda. Mastürbasyon 1- 1.5 dakika sürüyor. Bu kadar kısa sürmesinin nedeni bu mudur? Testisteki bu sarkıklık erken boşalmaya sebep olur mu?

Testisteki sarkıklığın erken boşalma ve cinsel faaliyet ile hiçbir ilgisi yoktur. Bu gibi bilgilerin nereden elde edildiğini merak etmeye başladım.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder