Rauf Tamer Birikmiş notlar
HABERİ PAYLAŞ

Birikmiş notlar

Önce taksiciler...

İki kuruş zam aldılar ama burunlarından geldi. Taksimetreleri güncelleştirmek için sıraya girmek ne demek? Kilometrelerce kuyruk. Teknoloji çağında bunun başka bir yolu yok muydu? Allah başka bir sıkıntı vermesin.

- Buna da razıyız.

Zira taksimetre denen medeniyet zaten bize 1982’de geldi. Askeri Rejim’in otoritesiyle.

.........

Daha önce ne vardı? Hiç. Taksi ücreti için her köşe başında müşteri-şoför kavgası vardı: Parayı az verdin, çok verdin.... Vay, bir de hakaret ettin ha, yürü karakola. O günlere mi dönsek, yoksa taksicilerin girdiği şu güncelleme kuyruğunda çile mi doldursak? Yazık yahu.

Haberin Devamı

Gelelim koronaya. Aşı üzerindeki tereddütler devam ediyor. Meseleyi kaşıyanlar da var... Eh, kurallara uymayıp evlerde hâlâ kalabalık davet düzenleyen sorumsuzlar oldukça, aşı muhalifleri de olacak elbet. Bırakın kendi hallerine... Aşı diye onlara ısrar etmeyin... Demokrasi aşığı oldukları için biraz daha üzerlerine giderseniz, “bedenime dokunma” sloganıyla sokağa dökülebilir ha... AİHM’ye kadar yolu var.

Bir not daha. Mutasyon Türkiye’ye teşrif etmiş... 15 kişide bu virüse rastlanmış. 15, çok büyük bir rakam. Unutmayın ki, korona 1 kişi’den çıkıp yayıldı dünyaya. Aman dikkat. Hem de şimdikinden 15 kat daha fazla dikkat.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder