Rauf Tamer En büyük anket
HABERİ PAYLAŞ

En büyük anket

3 yıldır seçim konuşuyoruz. Erken seçim, hemen seçim, derhal seçim. Diğer taraftan da anketleri tartışıyoruz. Her şeyi bir kenara bıraktık, 3 yıldır seçim seçim seçim.

*

Peki, yarın oylarımızı verince artık seçim atmosferinden çıkacak mıyız? Hayır. Sonuçların getireceği siyasi dalgalanmaları kim bilir kaç ay tartışacağız? Zaten de martta Belediye seçimleri var. Önemli bir seçimdir. Hele Mansur Bey’in ve İmamoğlu’nun konumu sebebiyle daha da önem kazanacaktır. Her neyse. Bunları o zaman konuşuruz.

*

Haberin Devamı

Sevgili okuyucular. Bugün saat 18.00’e kadar ne yazacaksanız yazın... Ne konuşacaksanız konuşun. 18.00’den sonrası yasaktır. Size komik bir şey anlatayım. 1999 seçiminde, oy kullandığım sandıkta, şen şakrak bir kadın seçmen, avazı çıktığı kadar bağırıyordu:

- Allah benim ömrümü alsın Ecevit’e versin. Etraftan müdahale ettiler:

- Ne yapıyorsun hanım, yasaktır, suç işliyorsun. Kadın, bağırmaya devam ediyor sonra da diyordu ki:

- Cezası neyse çekerim. Karga tulumba götürdüler. Sonra ne oldu bilmiyorum. Galiba sarhoştu. Ama şıklığını size anlatamam.

*

Bir seferinde de (2019 Belediye seçiminde) mevzuatı bilmeyen bir sandık görevlisine tosladım. Kimlik için Basın Kartı’mı ibraz ettim, bu olmaz dedi. Niye olmaz? Üzerinde TC No dahil bütün bilgiler var. Niye olmaz? Epey tartıştık. Bende sandık hikayeleri çoktur. Yeri geldikçe anlatırım.

Not: Üç firma dışında, anketçiler yanılmışlardı, değil mi? Neyse... Yarın telafi edebilirler. “En doğru anket seçimdir.”

Sıradaki haber yükleniyor...
holder