Rauf Tamer Olur/Olmaz
HABERİ PAYLAŞ

Olur/Olmaz

Demokraside açlık grevi olmaz. Bunu bir Avrupalı söylediği için mutlaka kıymete biner. Binsin. Yeter ki insan hayatı üzerinden yapılan baskı bitsin. Hele Mecliste açlık grevi olur mu?
Leyla Zana bacımız, halkın meclisinde eyleme geçtiği için, bize daha demokratik göründü. Halbuki tam tersi: Meclis baskı yeri değildir. Esasen insan hayatı “baskı unsuru” değildir.

*

[[HAFTAYA]]

Fakat biz boşa konuşuyoruz. Neyi neresinden tutacağız? Demokraside açlık grevi olmaz da okul yakmak olur mu? Bunu yapanlar zaten “demokrasiye uygun bir eylemdir” demiyor ki...
Kadın kız, çoluk çocuk, kim varsa önüne geleni öldürenler, demokrasi dinler mi? İlahi Avrupalı. O nerede kalmış. Demokraside açlık grevi olmaz, çok eksik bir laf... Açlık grevine çağrı olur mu? Teşvik olur mu? Dahası, öl emri demokratik mi? Canlı bomba safiyane bir meslek mi?

Haberin Devamı

Ölüm...
Sadece ölüm üzerine kurulmuş bir demokrasi lügatı... Sadece ölüm üzerine kurulmuş bir mücadele biçimi... Hale bakın. Ölmek-öldürmek. Su içmek kadar doğal sanki...
Bir Dünya Savaşında bile riayet edilmesi gereken insani kurallar, bizim ülkemizde her gün, her saat çiğneniyor. Ne bu?
- Hak aramak. Bayan Avrupalı Parlamenter, hâlâ açlık grevinden bahsediyor. Olmaz böyle şey diyor. Bilmiyor ki Şemdinli’ye gideceksiniz, geri dönmek yok, öleceksiniz diye emir veren Tanrı Komutanlar var dağda. Ne uğruna? Demokrasi uğruna.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder