Rauf Tamer Pazar notları
HABERİ PAYLAŞ

Pazar notları

Çok merak ediyorum. Şu anda Kemal Bey, Cumhurbaşkanı olsaydı... Yedi tane de Cumhurbaşkanı Yardımcısı olsaydı... Diplomasinin o en bulunmaz kumaşı da Dışişleri Bakanı olsaydı... Yoo “iyi ki olmamışlar” demek yok. “Olsaydılar” diyelim.

Şimdi soru şu: - Dünyanın bu karışık halinde ve özellikle de bulunduğumuz coğrafyanın şu karanlık ahvalinde nasıl bir politika uygularlardı acaba? Nasıl bir tavır alırlardı?

Bunu bilmiyoruz. Çünkü konuşmuyorlar. Şimdiki hükümetin doğru mu yanlış mı yaptığını söylemiyorlar. Gerçi “dünyanın en doğru işini yapsa bile” bu hükümetin yanında yer almayacaklarını duyurmuşlardı ama yine de merak ediyorum: - İktidarda kendileri olsaydı, şimdi ne yaparlardı? Nasıl bir politika?

Haberin Devamı

Hayır hayır. Bu soru gereksizdir. “Teyzemin bıyıkları olsaydı” kadar anlamsızdır. Daha basit bir merakım var. Hiç değilse onu öğrenelim: - Başta ABD, BM, AB, AP, NATO olmak üzere dünyaya bakışları nedir? Daha Asya’sı var, Afrika’sı var... Bunlar hakkında ne düşünüyorlar acaba? İktidara sürekli talip olduklarına göre, bunları öğrenmemiz lazım... Değerli fikirlerini milletimizden niye esirgiyorlar?

İsveç bile meraktan çatlıyor. Parlamentomuzda yapılacak oylamada çakma demokratların eğilimlerini heyecanla bekliyor. Ne yazık, İsveç’e buradan bir tüyo veremiyorum. Çünkü HDP’nin tavrı bellidir ama HDP’nin kuyruğuna takılanların ne yapacağı meçhuldür... Zaten bizim derdimiz, tam da budur.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder