Rauf Tamer Şişli-Sarıyer
HABERİ PAYLAŞ

Şişli-Sarıyer

Haberin Devamı

Ayazağa-Maslak-Huzur. Bu mahallelerin sınırı değişiyor. Olabilir. Ama orada referandum yapılmalıydı. Bu yapılmadı. Bari halkın eğilimini tespit için, Mustafa Sarıgül bir araştırma yaptırmak istedi. Ona da izin verilmedi. Niye?

*[[HAFTAYA]]

Sarıgül, hükümeti eleştirirken hep dikkatli kelimeler kullanan, çünkü memleketini iyi tanıyan bir siyasetçidir. Yine aynı özen içinde, ama bu yasayı hukuka aykırı bulduğunu söylüyor. Ortada bir gasp olduğuna işaret ediyor. Tespitim o ki, üslubuyla birçok insanı etkilemiştir.

*

Sınırlar değişince aslında Sarıgül siyaseten kârlı bile çıkacaktır. Öyleyse AK Parti niye böyle bir operasyona kalkıştı? Rantabilitesi yüksek, her türlü getirisi parlak bir yöreye mi kepçe atmak istedi, yoksa Sarıyer Belediye Seçimini mi garantiye almayı düşündü, bilemiyorum. Ortada sahiden bir potansiyel ganimet var ise, insanın aklına müdahale ve müsadere ihtimali bile gelebilir ama Sarıgüzel, salt hukuki durumu eleştirmektedir.

*

Gayriresmi bir referanduma (eğilim yoklamasına) niçin izin verilmedi, o da ayrı bir garabet. Sandıktan çıkacak olan sonuç, sınırları geri getirmeyecekti ki... Şimdi ne oldu? Üstüne üstlük Belediye Kanunu’nun 15’inci maddesi de çiğnendi.

*

Özüne bakarak... Aslında bu kanunu ben onaylıyorum. Ama yapılış biçimine karşıyım. Hele gece yarısı sokuşturulan Ayazağa- Maslak-Huzur maddesi, tertemiz dahi olsa midemi bulandırıyor. Ay, unutuyordum. Sarıyer acaba bu işe ne diyor?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder