Rauf Tamer Yanlış olan
HABERİ PAYLAŞ

Yanlış olan

Cumhurbaşkanı Erdoğan demiş ki. Miş diyorum zira kendi ağzından duymadık. Dolaylı olarak öğrendik. Demiş ki tarihçilere: - Abdullah Gül’ün Erivan’da maç izlemesi yanlıştı. Karşı tarafın eline koz verdi. Gözler Gül’e çevrildi hemen. Acaba ne diyecekti. Dün, cami çıkışında gazeteciler Gül’e bunu sordular. Kendi sesinden dinledik. Gayet kısa:

[[HAFTAYA]]

Yanlış anlama olmuştur. Ne demek bu?

* * *

Acaba biz mi yanlış duyduk? Öyle ya. Yanlış anlama nasıl olabilir? Erdoğan böyle bir laf etmemiştir mi demek istiyor? Yani lafı nakleden zat yanlış anlamıştır mı diyor yoksa gazeteciler mi yanlış anlamış. Oysa cümle gayet net. “Erivan’a gitmeyecekti” demiş Erdoğan. Burada yanlış anlama mümkün mü?

Haberin Devamı

* * *

Toplantıdan çıkan o zat’ın bunu gazetecilere aktarması, bence asıl yanlıştır. Diğer yanlış, (eğer demişse) toplantıda Erdoğan’ın bunu gündeme getirmiş olmasıdır. Hiç lüzumu yoktu. Üçüncü yanlış Gül’e ait... Böyle şeyler ayaküstü konuşulmaz deyip geçecekti. Ne demek yanlış anlama? Kim yanlış anlamış? Neyi yanlış anlamış?

* * *

Erivan ziyaretinin yararlı veya zararlı olduğuna burada değinmiyorum. O ayrı bir konu... Esasen böylesine hayati bir kararın, uzun bir istişare’den sonra alındığını tahmin ederim. Geçelim o konuyu. Benim, üzerinde durduğum, Erdoğan’a atfen söylenen bir laf’ı, Gül’ün karşılayış biçimi: - Yanlış anlama olmuştur. Peki... Diyelim ki olmuştur. Doğrusu nedir? Allahaşkına, bizim ömrümüz hep tekziple tavzihle mi geçecek? Maksadını aşan laflardan bıktık usandık

Sıradaki haber yükleniyor...
holder