Rükzan Sağır 55 yaşında yeniden doğan bir yıldız: Kylie Minogue efsanesi
HABERİ PAYLAŞ

55 yaşında yeniden doğan bir yıldız: Kylie Minogue efsanesi

“Hayatta akışkan olmanız önemlidir. Bir kalıba hapsolmanız gerekmez” diyor Kylie Minogue. Kendisi, İngiltere’de 9 yıl sonra, ABD’de de 19 yıl sonra en hit şarkılar listelerine döndü! ‘Padam Padam’ şarkısıyla. Şarkı, Fransız şarkıcı Edith Piaf’ın 1951’deki hitiyle aynı adı taşıyor. Ama düzenlemesi veya uyarlaması değil. Tamamen modern bir dans şarkısı. TikTok gibi gençlerin en çok yer aldığı dijital platformda sevildi, en çok kullanılan şarkılardan biri oldu. Ama bu, bir şarkıdan fazlası. Avustralyalı Kylie Minogue, her seferinde “Herhalde müziği bıraktı, artık sakin bir hayata geçti” denilen yerde yenilenerek karşımıza çıkıyor. Eylülde yeni bir albüme ve gelecek yıl da turneye hazırlanıyor! Kendi rönesansını yaşıyor, “Kariyerimdeki bir başka vahşi virajdayım” diyor.

Haberin Devamı

55 yaşında yeniden doğan bir yıldız: Kylie Minogue efsanesi

 

BAŞARISIZLIK DURDURMUYOR

Dikkatli inceleyince müziğin birçok türünü denediği ve başarısız olsa da denemeyi bırakmadığını gördüm. Sert virajlar almaktan hiç çekinmemiş. Minogue, büyük çıkışını 1988’de ‘I Should Be So Lucky’ şarkısıyla yapıyor. 1991’de ‘pop müzik yıldızı’ olarak çıktığı turnede Madonna’yı kopyalamakla suçlanıyor. Bunu reddedip hemen tarzını değiştiriyor ve Indie müziğe geçiyor. 1994’te Nick Cave ile düet yapıyor. Ancak bu deneysel yolculuğunda istediğini bulamayınca yine kabuk değiştiriyor. Bu kez içindeki disko prensesini uyandırıyor ve 2001’de ‘Can’t Get You Out of My Head’ şarkısı ve klibinde giydiği üzerinden her an kayıp düşecekmiş heyecanı yaratan beyaz elbisesi ile ‘Spinning Around’ şarkısı ve onun klibinde giydiği gold şortuyla ikonikleşiyor. 2005’te meme kanseriyle mücadelesi nedeniyle hızlı bir şekilde

55 yaşında yeniden doğan bir yıldız: Kylie Minogue efsanesi

 

DANS MÜZİK KRALİÇESİ

Ama müzikten kopmuyor. Üç albüm çıkarıyor. 2013’te ‘O Ses İngiltere’ yarışmasında jüri üyeliği yapıyor. 2014’teki albümü, İngiltere’de ilk 20’ye giren bir şarkı çıkarabiliyor. 2018’deki albümünden hiç hit çıkmıyor. 2023’te çıkardığı teklisi ‘Padam Padam’ ile bu kez dans müzik kraliçeliğini ilan ediyor. Üstelik yeni nesli yakalayarak hayran kitlesinin yaş ortalamasını da küçültüyor. Minogue, “Kendimi bir ayağı eski dünyada, bir ayağı yeni dünyada olan biri gibi hissediyorum” diyor. Kylie Minogue hiç evlenmedi. Muhasebeci bir baba ile balerin bir annenin kızı olan Mingoue, “Kendini gelinlik içinde hayal eden küçük kızlardan hiç olmadım” diyor.

Haberin Devamı

55 yaşında yeniden doğan bir yıldız: Kylie Minogue efsanesi

 

AŞK HEP İKİNCİ PLANDA

İlişkileri hep uzun soluklu oldu. Ama özel hayatını kariyerinde kullanmadı. Sarsıcı ayrılıklarından sonra kalbi kırık şarkılar yapmadı. Sansasyonu olmadan bir efsane olmanın mümkün olduğunu kanıtladı. 50 milyon Sterlin değerinde bir servet edinen ve ülkesinde ‘milli değer’ olarak görülen Minogue, 30 yıl yaşadığı Londra’dan iki yıl önce ayrılıp memleketine yerleşti. Üstelik İngiliz GQ dergisi yöneticisiyle evliliğe giden ilişkisi için bu uzak mesafe bitirici bir hamle oldu. Ama o hiçbir zaman domestik ve sakin bir hayat beklentisi olmamış bir kadın olarak bu hamleyi risk olarak görmedi. Tamamen yeniden yükselişe odaklandı ve işte zirveyi yeniden böyle ele geçirdi.

55 yaşında yeniden doğan bir yıldız: Kylie Minogue efsanesi

 

İŞLEVSELLİK İHTİYACINDAN DOĞAN MODA: İŞÇİ KIYAFETLERİ

Haberin Devamı

Mühendislik harikası mimariler veren Japonya’nın esas kahramanları, inşaat işçileri. İşte o iskeleden iskeleye atlayan akrobatik işçilerine, cesaretlerinin simgesi olarak ‘karaçaylak kuşu’ deniyormuş. Bu isimden doğan Tobi kültürü ve bu kültürü yaşatan Tobishoku’nun üyesi olmak, Japonya’nın işçi sınıfı için havalı bir statü kabul ediliyor. İşçiler için özel dikim teknikleriyle esnek hareket edebilmeleri için üretilen kıyafetler bu nedenle bir kültürel mirasa dönüşmüş. Savaşçı ruhlara hitap eden Toraichi markası da tam olarak işçilerin bu ihtiyacına yanıt vermek için 1959’da kuruluyor. İşlevsel olan bu tasarımların dayanıklılığı, buruşmaması, çabuk kuruması, toz ve leke tutmaması gibi özellikleri, ‘hızlı tüketilen günübirlik kıyafetlere alternatif’ arayan bugünün koşturmaca içindeki insanı için bulunmaz nimet. Ben de bu markayla geçen hafta İstanbul Bebek Hotel’de tanıştım.

55 yaşında yeniden doğan bir yıldız: Kylie Minogue efsanesi

Sıradaki haber yükleniyor...
holder