Rükzan Sağır Adalet sisteminde kripto para dönemi başlıyor
HABERİ PAYLAŞ

Adalet sisteminde kripto para dönemi başlıyor

Amerikalı girişim şirketi Ryval, hukuk davalarına yatırım yapmayı mümkün kılan, daha doğrusu davaları bahse açan bir sistem geliştirdi! Bir davayı kazanan taraf ile birlikte başkalarının da kazanabilmesini sağlayan bir konsept... Tek şart, kripto para kullanmak. Dava dosyasını kripto para ile satın almak da denilebilir. Süreç şöyle işliyor:

  • Ryval, bir olaya ilişkin yasal iddiaları inceliyor.
  • O konuyla ilgili hukuki sonuçların neler olabileceğini belirliyor.
  • Yatırımcılar ikna olursa davanın açılması için para yatırıyorlar, bu sayede davacı kişiye mahkeme masrafları için fon sağlanıyor.
  • Dava sonuçlandığında ona yatırım yapanlar genelde birkaç kat kazanmış oluyor, dava reddedilmişse de kazanç elde edemiyorlar.
  • İlla sonuçlanması da gerekmiyor, davacı lehine bir ara karar çıkarsa da para değerleniyor.

2.5 MİLYAR DOLAR YATIRIM

Dava sürerken, yatırımcı kendi kripto parasını bir başkasına da satabiliyor. Örneğin kaybedilecek gibi görünüyorsa, o sırada kişi kripto parasını nakit karşılığı elden çıkarabiliyor. Konseptin kurucusu Kyle Roche, dünyadaki tüm varlıkların dijitalleşebileceğine, buna adli dosyaların da dahil olduğuna inandığını söylüyor.

Haberin Devamı

Kulağa daha çok ‘kumar’ gibi gelen bu sisteme ilgi büyük. Dava finansmanı ABD’de yeni değil. Sektöre, 2019-2020 arasında 2.5 milyar dolarlık yatırım yapılmış. Daha önce yalnızca varlıklı kişilerin yatırım yapabildiği bu alan kripto para aracılığıyla şimdi herkese açılıyor.

SEVGİLİNE ELBİSE ALMAK BAŞKA TARZINA KARIŞMAK BAŞKA

Milyarder rapçi Kanye West, geçen hafta yeni sevgilisi oyuncu Julia Fox’a bir otel süiti dolusu kıyafet aldı. Sonra da elleriyle giydirdi. Tarzını oluşturdu. Bu durumdan Fox oldukça memnun görünüyordu. Dahası, henüz 31 yaşındaki Fox, başına talih kuşu konduğunu bile düşünüyor olabilir.

Ama bugünün dünyasında artık sevgilin Giorgio Armani olsa bile ne giydiğine karışması kabul edilebilir olmaktan çıktı. Çünkü bu durum, zorbalığın süslü bir versiyonundan başka bir şey değil. Üstelik Kanye West bunu şova dönüştürüyor.

Sevilen kişinin iyi görünmesini istemek, ona yeni kıyafetler hediye etmek, stilini bulmasına yardım etmek elbette bir ilişkiye değer katar. Ama bunun öncelikle bir talebe ve rızaya dayalı olması gerekiyor. Sevgiliyi tüm dünyanın önünde küçük düşürmeye, “Onu ben yarattım” havalarına varan bu davranış iyi niyetli görünmüyor.

BİRTAKIM ACAYİPLİKLER

  • İngiliz Prens Andrew, ne yaptıysa ABD’deki cinsel istismar davasından kaçmayı başaramadı. Yargılanacak. Ailesinin tüm desteğini kaybetti. Ayrıcalıklı kişilerin hukuktan üstün olamayacağı kanıtlandı. Eşitsizliğin kol gezdiği bu yüzyılda acayip geliyor haliyle…
  • Papa Franciscus çocuk yapmayıp evcil hayvan sahibi olanları ‘bencillik’ ile suçluyor. Hiç çocuğu olmayan ve erkek çocuk istismarında sabıkası kabarık olan kurumun başındaki biri için tuhaf bir çıkış…
Sıradaki haber yükleniyor...
holder