Sadık Gültekin’le Doğru Tercih Başarının sırrı!
HABERİ PAYLAŞ

Öğretmen okula bir sürü balon getirir, çocuklardan onları şişirmelerini ve sonra üzerlerine isimlerini yazmalarını ister. Çocuklar, öğretmenlerinin dediğini yapar, sonra bütün balonları koridora götürürler. Öğretmen balonları karıştırır ve herkesin isminin yazılı olduğu balonu bulması için 5 dakika süre verir.

Çocuklar hep birlikte aramaya koyulur, ama bir müddet sonra süre dolar. Kimse kendi adının yazılı olduğu balonunu bulamaz! Sonra öğretmen çocuklara seslenir: “En yakınında bulunan balonu al ve üzerinde ismi yazılı olan kişiye ver.”

Haberin Devamı

İki dakika içinde herkesin elinde adının yazılı olduğu balon vardır! Öğretmen, bu deneyden çıkan sonucu şöyle özetler: “Balonlar mutluluk gibidir. İnsan onu sadece kendisi ararsa zor bulur. Bunun yerine herkes birbirini önemserse, mutluluğu çok daha hızlı bulabilir!”

***

35 yıl önce üniversite 3’üncü sınıfta okurken, profesör ders esnasında, “Seneye mezun olacaksınız. Hepiniz bir işin ucundan tutacaksınız; ne iş yapacağınızı bilemem, ama ne iş yaparsanız yapın, başarılı olmak için vereceğim örneği unutmayın” der.

Kadıköy-Eminönü arasında çalışan şehir hatları vapurları yaz kış, sabah akşam, hafta içi hafta sonu her 20 dakikada bir iskele babalarına bağlanır. Bu işlem sürekli tekrarlanır. İskele babaları demir, onlara bağlanan halatlar ise iptir.

Şimdi, size “İp demiri keser” desem, “Hadi canım sen de, git işine!” dersiniz. Biri demirden, diğeri ipten oluşan bu eşleşme çok anlamlı olmaz, değil mi? Her 20 dakikada bir demire sürekli bağlanan ip, demiri oyar! Yolunuz iskeleye düştüğünde, isterseniz iskele babalarına bir bakın derim. Üniversitede ne öğrendiğimi soracak olursanız, söyleyeyim; taşı delen suyun gücü değil, damlaların sürekliliğidir!

***

Bilim dünyasında iz bırakan ünlüler, bizden biri olsaydı, acaba nasıl konuşurlardı? Aslında buna benzer sözler sosyal medyada dolaşıyor. Bunları derledim, toparladım. Benim hoşuma gitti, umarım beğenirsiniz…

“Baban nereliyse, sen de oralısın.” Darwin

“Baksana, komşularda da gitmiş mi?” Edison

“Ben aslında aşçılık istiyordum, aile zoruyla tıbbı seçtim.” Dr. Oetker

Haberin Devamı

“Sıcak değil, nem çok nem.” Celcius

“Serbest bırak kendini, su kaldırıyor zaten.” Arşimed

“Beyaz eşya biraz da şans işi.” Bosch

“Aldın mı, bunu alacaksın. Asla yarı yolda bırakmaz.” Ford

“Kırık değildir o, kırık olsa duramazsın.” Hipokrat

“Çaldır kapat, ben seni ararım.” Graham Bell

“Yatak odası takımını kız tarafı almalıdır.” Freud

“Dizel al, daha az yakar.” Diesel

“Akşamdan suya bastır, sabaha kadar kabarsın.” Miele

“Oğlan dayıya, kız halaya çeker.” Mendel

“Tatlı tatlı kaşınıyorsa, geçiyor demektir.” Galenus

Sıradaki haber yükleniyor...
holder