Yazarlar Utanç gecesi!
HABERİ PAYLAŞ

Utanç gecesi!

Fenerbahçe, Süper Lig’in 30.haftasında konuk olduğu Trabzonspor deplasmanında yaşanan olaylar sebebiyle futbolun geri planda kaldığı bir karşılaşmadan galibiyetle dönerek şampiyonluk yolunda kritik bir galibiyet aldı.

Maçın ilk yarısına iyi başlayan ve bu bölümde oyunu kontrol eden taraf olan Fenerbahçe, Fred’in attığı iki gol ile skor üstünlüğünü de eline alarak soyunma odasına 2-0 üstün giden taraf oldu. Sahada futbolcuların son derece iyi niyetli bir şekilde mücadele ettiği karşılaşma, ikinci yarının başlamasıyla birlikte bambaşka bir hal aldı.

Haberin Devamı

Tribünlerin çok daha agresif bir şekilde sahaya müdahale ettiği maç, sahaya atılan yabancı madde ve bu yabancı maddelerden etkilenen futbolcu sayısının artmasına rağmen enteresan bir şekilde devam etti. Fenerbahçe ceza sahası içinde yanan bir meşale olmasına karşın oyun durmazken bu esnada çalınan faul düdüğünün ardından ev sahibi takım farkı bire indirerek maça ortak oldu. Ardından Djiku’nun kontrolsüz müdahalesi ile gelen penaltıyı Trezeguet’in gole çevirmesiyle birlikte skor 2-2'ye geldi. Yaşadığı sakatlık sebebiyle yerde yatan Livakovic’in yüzüne gelen yabancı madde ile işlerin iyice çığırından çıktığı karşılaşmanın son bölümünde geçtiğimiz haftalarda sık sık yaptığı gibi sahneye çıkan Batshuayi, bu zor şartlar altında takımına altın değerinde bir 3 puan daha getirmeyi başardı.

Son düdüğün ardından Trabzonspor taraftarlarının, galibiyeti kutlayan Fenerbahçeli futbolculara fiziksel saldırıda bulunması kabul edilebilecek bir şey değil. Tansiyonun bu kadar yükseldiği, olayların buralara geleceğinin herkes tarafından tahmin edildiği bir ortamda böylesine bir güvenlik zafiyeti çok ama çok büyük bir skandal olarak Türk futbol tarihine geçti. Bir yandan unutmak isteyeceğimiz ancak Türk futbolunun geleceği için aynı zamanda unutulmaması gereken bir maçı geride bıraktık. Umarız yaşanan bu talihsiz olaylarda sorumluluğu olan herkes gereken caydırıcı cezayı alır ve bir daha ülke futbolu, bu tip olaylarla karşı karşıya kalmaz.

 

 

 

 

 

 

 

Sıradaki haber yükleniyor...
holder