Şirin Sever En büyük ralli Marmaris'te
HABERİ PAYLAŞ

En büyük ralli Marmaris'te

Bu hafta sonu Türkiye’nin en eski ve en köklü uluslararası otomobil sporları organizasyonu olan Türkiye Rallisi için Marmaris’teyim... Hava güzel, deniz güzel, doğa güzel. Bir otomobil yarışı için hayal edilebilecek en güzel ortam.

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu’nun (TOSFED) düzenlediği ralli için şehre yüzlerce davetli ve sporcu akın etmiş durumda. Bu yeşil beldenin dört bir yanında klasik araçların, yarış otolarının ve offroad arazi araçlarının oluşturduğu görüntü ise eşsiz.

Olay hem yerli halkın, hem turistlerin büyük ilgisini çekmiş durumda. 45’incisi düzenlenen ralli, ilk kez Marmaris’te yapılıyor.

Haberin Devamı

150 kadar araç ve 300 sporcunun katıldığı Marmaris Auto Sport Fest; ralli haricinde Marmaris Offroad Yarışı ve tarihi Batı Anadolu Klasik Otomobil Yarışı’ndan oluşuyor. Yani üç ayaklı bir yarış.

Cuma günü başlayan organizasyon, şehrin merkezindeki motosiklet gösterileri ile start aldı.

Daha sonra araçlar Marmaris’in muhteşem ve yemyeşil doğasında, özel etaplara girerek 400 kilometrelik yarışa başladı.

Otomobil sporlarının yeni patronu

TOSFED bu festival ile Marmaris’in tanıtımına katkı sağlarken, otomobil sporlarının daha çok ilgi çekmesi için de çabalıyor. O yüzden yeni başkan Serkan Yazıcı’yı alkışlamak gerek.

Bugüne kadar 4 kez ralli şampiyonu olmuş Serkan Yazıcı, altı ay kadar önce TOSFED’in yeni başkanı seçildi. Otomobil sporlarına gönül vermiş biri olarak; sektöre ve derneğe hareket getirmeye kararlı.

Marmaris’teki rallide de heyecanını ve azmini görmüş olduk. “Bu işte mesele, sadece kupa almak değil; bir amacımız ve hedefimiz olmalı” diyor. Bu yüzden de organizasyonun kalitesini artırmak için kolları sıvamış.

En büyük hedefi de Avrupa Ralli Şampiyonası’nı Türkiye’ye taşımak. Federasyon olarak da başarılı yarışçıları dünya yarışlarında yarıştırabilmek.

Malum sponsorların artık yarışlarda yer almaması yüzünden yurtdışına gidemeyen başarılı yarışçıları desteklemek için çaba sarf ediyor, yeni politikalar üretiyor.

Yakında TOSFED’i daha çok duyacağız belli ki.

Hollandalı Ahmet’in yeri

Haberin Devamı

Marmaris’in Kumlubükü koyunda, cennet bir mekan... Önünde cam gibi deniz, arkasında yemyeşil bir orman. Dünya jet seti bile biliyor ‘Hollandalı Ahmet’in Yeri’ni. Hollanda’da restoran işleten Ahmet Bey, bir seyahati sırasında keşfediyor bu koyu.

Yolu, suyu, elektriği olmayan araziyi satın alıyor ve 1981’de lokantasını açıyor; yat kulübü işletme belgesini de alarak. İlk müşterisi Süleyman Demirel. Sonra Rahmi Koç gibi iş dünyasının önemli isimlerinden, yurt dışından jet set ailelere kadar gelmeyen kalmıyor.

Şahane Çin yemekleri yapıyorlar ama rakı-balık da var. Ördeği, beyaz soslu balığı ve sosunu asla söylemedikleri ‘Kumlubükü salatası’ çok meşhur.

Eşi öldükten sonra adaşım olan Şirin Özkal işletmeye devam ediyor mekanı. Yolunuz düşerse es geçmeyin...

Müzede bir gece

Tarihçi, rehber ve yazar Saffet Emre Tonguç şahane turlar yapar; dünyanın en seçkin, özel isimlerine İstanbul’u tanıtır. Ondan İstanbul’u dinlemek çok keyifli ve özeldir.

Boğaz ve İstanbul’un semtlerini anlattığı turları dışında; şu ara ‘Ayasofya Müzesi’nde Bir Gece’ adlı özel bir tur yapıyor ki, çok efsane. Normal bir günde 25 bin kişinin gezdiği Ayasofya’yı özel izinlerle açtırıp gece turu düzenliyor.

Haberin Devamı

Bu eşsiz mabedi, sadece 100 kişinin olduğu bir grupla gezdiğinizi düşünün. Ben huşu içinde gezdim; büyüleyiciydi, sessizdi, çok özeldi. 2 Haziran’da yeni bir gece turu var; ‘Sacred 7 Travel’ isimli şirketten detaylı bilgi alabilirsiniz.

Cesur yürek Julia!

George Clooney ile başrolde oynadığı ‘Money Monster’ (Para Tuzağı) filminin Cannes Film Festivali’ndeki galasına katılan Julia Roberts ezberleri resmen bozdu...

Giyim, kuşam ve topuklu ayakkabı konusunda kuralları asla esnetmeyen organizasyonun kırmızı halısına; ayakkabılarını çıkarıp yalınayak katıldı.

Roberts’ın geçen yıl uygulanan ‘düz pabuç yasağı’na tepki olarak böyle davrandığı konuşuluyor. Julia Roberts’ın bu hareketi, ne kadar cesur yürek olduğunu göstermiyor mu?

Kadınlara desteğini tek başına ve aslanlar gibi göstermesi bir yana... Kimsenin ona karşı çıkmaması, uyarmaması da ne kadar güçlü olduğunu ortaya koyuyor. Etkileyici geldi.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder