Şirin Sever Her ‘yeni akım var’ diyene tuzlukla koşmayın!
HABERİ PAYLAŞ

Her ‘yeni akım var’ diyene tuzlukla koşmayın!

Sosyal medyada yeni akım şu: Yüzü yıkadıktan sonra havluyla kurulamamak! Neymiş efendim; bakteriler nemli ortamları sevdiği için, banyodaki havlularda bakteri oluşumu çok fazlaymış. Üzerinde milyonlarca bakteri bulunan havluları yüzümüze sürdüğümüzde, gözeneklerin tıkanmasına ve sivilcelenmeye yol açıyormuşuz. Hadi diyelim ki evinizde hijyenden eminsiniz ama ‘otellerde yüz havlusu asla kullanmayın’ uyarısı yapılıyor. Otellerdeki banyolarda, lavabo başında kağıt havlu ya da kağıt peçete bulunmasının sebebi de buymuş. Bir süredir influencer’ların kağıt havluyla yüzlerini kurulama videolarını izlememizin nedeni de tam olarak bu. Acaba diyorum, kağıt havlu üreten firmaların oyunları mı bu?

Haberin Devamı

* * *

Bir taraftan hijyenden bahsedilirken, diğer yandan kirli kıyafet modası kaç puan peki? Evet saçını haftada bir yıkayan ünlülerden sonra kıyafet yıkamayanlara geldi sıra! Şu ara ‘Kıyafetlerinizi yıkamadan haftalarca kullanabilir misiniz?’ sorusu yükseliyor bir yerlerden. Sebep malum; iklim değişikliği; kuraklık, su sıkıntısı. Bu sebeple, kıyafet yıkamama akımı başlamış durumda. Bazı markalar haftalarca yıkamadan kullanılabilen ürünler üretirken, bazıları da yıkamama akımını teşvik eden yarışmalar düzenliyor. İki kere üst üste giydiğin tişört bile kokarken, bunu kim nasıl yapıyor bilmiyorum ama umarım bizim semte uğramaz. Deneyen olursa hatırlatmak isterim: Ankara’da yaşayan bir kadın; duş almayan, haftada iki kez dişlerini fırçalayan ve kişisel temizliğine dikkat etmeyen kocasını boşadı, üzerine de 500 bin lira tazminat kazandı. Pisliğe gerek yok, her akıma tuzlukla koşmayın!

Her ‘yeni akım var’ diyene tuzlukla koşmayın

Yasemin’e tam destek!

Usta oyuncu Yasemin Sakallıoğlu’ndan rekor denemesi! ‘Doğru Koca Nasıl Seçilir?’ stand up’ıyla, tek seferde en yüksek sayıda biletli seyircinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor Yasemin. 20 Şubat Salı akşamı, saat 21.00’de Ülker Sports Arena’daki gösteriyi 10 bin kişi izlerse, hayali gerçek olacak. Geçen gün buluştuk kendisiyle; çok heyecanlı ve seyircisine de çok inanıyor. Ben bir kadın komedyenin bunu gerçekleştirmesini çok istiyorum. Siz de el verin hadi, başarsın Yasemin.

Haberin Devamı

Her ‘yeni akım var’ diyene tuzlukla koşmayın

En matrak ‘Aşık Shakespeare’

16. yüzyıl İngiltere’si... Genç oyun yazarı William Shakespeare, yeni bir oyun yazma çabasındadır. Bu arada genç bir kadın da, erkekler dünyasında sahneye çıkmak için mücadele vermektedir. ‘En iyi film’ dahil, 7 dalda Oscar kazanan ‘Aşık Shakespeare’ filminin müzikali sahnede. Üstelik çok fırlama ve çok komik! Başrolde Uraz Kaygılaroğlu ve Nezaket Erden var. Oyun, bir tiyatro kumpanyasının Shakespeare’in oyununu sahneleme sürecini, bir dizi yanlış anlaşılmayı, karmaşayı, kazaları ve aşkın en tuhaf hallerini anlatırken, izleyiciyi müthiş bir tempoyla baş başa bırakıyor. Sahnelendiği tüm ülkelerde kapalı gişe oynanan ‘Aşık Shakespeare’, Serdar Biliş rejisi ve toplam 70 kişilik dev kadrosu ile tiyatro sahnesinde. Oyunun özgün atmosferini yansıtmak üzere bestelenen şarkılar, müzisyen Gülinler ve oyun için bir araya gelen özel müzik grubu tarafından sahnede canlı olarak seslendiriliyor. Genç Will’in tüm zamanların en büyük aşk hikayesi olan ‘Romeo ve Juliet’i yazma sürecine tanıklık eden bu olağanüstü oyunu kaçırmayın.

Haberin Devamı

Her ‘yeni akım var’ diyene tuzlukla koşmayın

Yazı ve çizim dünyası uçmuş!

Geçen hafta Frankfurt’taydım. Avrupa’nın en büyük tüketim ürünleri fuarlarından Ambiente Frankfurt’u gezmek için gittim. Böyle büyük bir fuarda pek çok Türk markasının yer alması, onların boy boy afişlerini görmek gerçekten gurur vericiydi. Öte yandan fuarın etkileyici yanlarından biri de kırtasiye ve ofis dünyası bölümüydü. Kağıtlara, defterlere, kalemlere meraklı bir kuşağız ne de olsa! Fuarda mürekkep uzmanı edding’in standına uğradım hemen. Bu yazı çizi işleri ne kadar gelişmiş meğer, ne çok yenilik varmış inceledikçe şaşırdım. Her türlü yüzeyde kalıcı etki yaratmak için çalışan edding standında; kağıt, karton, plastik, cam, ahşap her türlü yüzeye yazı yazacak kalemlerle tanıştım. Kartpostal hazırlamak için simli kalemler, anime karakterler çizmek için özel kalemler var mesela. Taş boyama yapanlar için ayrı, ahşap üzerine yazı yazmak için ayrı kalemler var! Eşya yüzeylerinde rustik bir görünüm elde etmek için özel spreyler var. En şaşırdığım da, fayans aralarındaki derzleri beyazlatan kalemler. Neler neler varmış da haberimiz yokmuş dedim.

Her ‘yeni akım var’ diyene tuzlukla koşmayın

Genç çizerlere büyük destek

Bu arada edding’in çizgi roman dünyasına büyük destek verdiğini de öğrendim. edding Türkiye Genel Müdürü Yüce Tümer anlattı; çizgi ile ilgilenen gençleri usta karikatüristlerle buluşturan marka, sanatı destekleyecek ve yaratıcılığı geliştirecek projelerin içinde olmayı, ürünlerini gençlerin kullanımına sunmayı çok önemsiyor. Özellikle çizgi roman ve mizah konularında üretim gerçekleştiren yarı profesyonel ve amatör çizerler profesyonel sanatçılarla atölyelerde buluşuyor. Bu atölyelere katılmak isteyen gençler, programına katılmak istediği çizer için portfolyosu ile başvuru yapıyor. Başvurusu uygun bulunursa atölye listesine dahil ediliyor. Katılımcılar atölyelerde, edding ürünlerini deneyimleme imkanı buluyor, aynı zamanda hediye edding ürünleri ile atölyelerden mutlu ayrılıyor. Her şeyin dijitalleştiği günümüz dünyasında, ne güzel bir destek, tebrikler.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder