Şirin Sever Sokaktaki terör
HABERİ PAYLAŞ

Sokaktaki terör

Sakın başlığa bakıp ‘Seçkinci’ takıldığımı, snobluk yaptığımı düşünmeyin. Sokak satıcıları ve dilenciler, üç-beş lira için tacizde sınır tanımıyor, hayati tehlike yaratıyor.

Daha önce Bebek’te, ana caddenin ortasında gelin arabasının yolunu kesen çocukların nasıl para koparmaya çalıştığını görmüş ve dehşete düşmüştüm…

Otomobilin üzerine atlayanlar, önüne yatanlar, kaçan arabayı bir dahaki ışıklarda yakalamak için cadde ortasında koşanlar…

Hayatları umurlarında bile değildi! “Canım üç-beş kuruş versen bunlar olmayacak” diyenlere de kızıyorum. O çocuklar zaten “Taciz edersek istediğimizi alırız” diye yapıyor bunu!

Haberin Devamı

O yüzden de trafik ışıklarında sürücüleri –hele kadınsa- taciz eden, para vermeyince araca zarar veren, camdan içeri tüküren dilenci ve satıcılara prim verilmesini şiddetle reddediyorum. Biz kurtulmak için onlara para verdikçe ve sindikçe, onlar daha da çoğalıyorlar.

Hele ünlü görünce iyice coşuyorlar…

***

Ata Demirer’in başına gelenler ortada…

Asmalımescit’te bir doğum günü çıkışında, taksiye binerken sokak çocukları sarmıştı etrafını. Ata, para vermeyince taksinin önünü çöp bidonlarıyla kestiler, arbede çıktı, olaylar büyüdü.

Kamerayı, fotoğraf makinesini görünce, işi iyice şova dönüştürüyorlar. Muhabir arkadaşlarımız da “Ohh ne güzel malzeme çıkıyor” diye olayın tarafı olmasa, tacizin önünü açmasa keşke. Gerçekten bu çocuklara, böyle davranarak iyilik yapmıyoruz, o para onların cebine falan da girmiyor.

Polisler ne zaman bu terörü görecek ve önlem alacak çok merak ediyorum.

Vekillerin derdine bak!

TBMM Başkanlık Divanı üyeleri arasında oda ve plaka krizi çıkmış. CHP’li Elif Doğan Türkmen, camlı odadan rahatsızmış, bazıları da ısrarla vekili oldukları ilin numarasını makam araçlarına plaka olarak istiyormuş. Memlekette kimsenin kimseye tahammülü kalmamışken, bunca şiddet varken, bombalar patlarken, insanlar ve çocuklar ölürken, milletvekillerimizin derdine bak!

DUVAR YAZISI

Formumu sürekli boşa kürek çekmeye borçluyum!

Bu da TÜBİTAK’a ders olsun

İstanbul’da özel lisede okuyan İlayda Şamilgil, TÜBİTAK’ın beğenmediği projesiyle dünya birincisi oldu. Fizik alanında dünyanın en prestijli proje yarışması olan; ‘Nobel Fizik Ödülü’ne Doğru İlk Adım’a, 70 ülkeden 5 bin fizik projesi katıldı. İlayda işte bunların arasında birinci oldu.

Haberin Devamı

Dilerim ki; Nobelli kimyacımız Prof. Dr. Aziz Sancar’a yapılanlar, İlayda’ya yapılmaz. İlayda’ya projesini sorun, nasıl çalıştığını sorun, hayallerini sorun ama memleketini, inancını, ırkını sorup, ortalığı kasıtlı bulandırmayın.

'En'lerden Nilgün Belgün

En son okuduğunuz kitap? ‘Bir Beyaz Türk’ün Hafıza Defteri’/ Ertuğrul Özkök.

En son izlediğiniz film? Jennifer Lawrence’ın oynadığı ‘Joy’.

En son dinlediğiniz albüm? Dany Brillant ‘Best of’.

En büyük zaafınız? Merhamet.

En sevdiğiniz yemek? Etli yaprak dolması.

En büyük pişmanlığınız? Yok!

Hakkınızdaki en büyük şehir efsanesi? Şişli’ye gidecekken Edirne’ye gitmem!

En son ne zaman güldünüz? Her an...

En son ne zaman ağladınız? Zeki Alasya öldüğünde.

Kendinizi en çok ne yaparken iyi hissedersiniz? Kızlarımla güzel bir yemekte, sohbet ederken…

Haberin Devamı

Kendinize en son ne aldınız? Kar çizmesi.

En son ne zaman spor yaptınız? Bir hafta önce Bebek’ten Emirgan’a yürüdüm.

Biz konuşmadan önce en son ne yapıyordunuz? ‘Aşk ve Komedi’ isimli gösterim için Kozyatağı’ndaki alışveriş merkezi Kozzy’e gidiyordum

Kafamda deli sorular

Rus Devlet Başkanı Putin’in Almanya Başbakanı Merkel ile görüşmesine, siyah labradoru da katılmış. Merkel ecel terleri dökerken, Putin pek keyifli. Bu tuhaflık değil de ne?

İdo Tatlıses, annesinin kredi kartıyla 12 bin lira harcamış. Ama faturayı Instagram’a kabak gibi koyunca, görgüsüzlük olmamış mı biraz?

Hitler’in Almanya’da yasaklanan ancak 70 yıl sonra yeniden yayımlanan ‘Kavgam’ kitabı piyasaya çıktığı gün tükenmiş. Yoğun talep alan kitabı yayımlayan Münih Çağdaş Tarih Enstitüsü, amaçlarının “Putları kırmak” olduğunu söylüyor. Siz de “İşte böyle vizyonlar ve ülkeler de var” dediniz mi?

Yabancı kahveleri seven genç bir nüfusumuz olmasına rağmen, Türk kahvesi tüketimi son beş yıldır iki haneli büyüyormuş. Bunun sebebi, herkesin kolayca köpüklü kahve yapabilmesini sağlayan ‘akıllı cezveler’ ve Türk kahvesi makineleri mi acaba?

Edinilen bilgiye göre; frikik verdi!

Amerikan Women’s Health, okuyuculara sormuş: “Dergide okumak istemediğiniz ifadeler neler?” Kadınlar ‘İki beden küçülmek’ ve ‘Bikini bedeni’ ifadelerine kıl oluyormuş. Ben de buradan yola çıkıp Türk medyasındaki ‘kıl olduğum’ ifadeleri düşündüm:

Meşin yuvarlak

Sambacı

Tangocu

Nefes kesti

Aşk yaşadılar

Yasak aşk

Seviyeli ilişki

Makyajsız yakalandı

Selülitleri başına dert oldu

Frikik verdi

Evlilik ne zaman?

Çocuk ne zaman?

Oldukça

Adeta

Gerçekten

Edinilen bilgiye göre

Feci kaza...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder