Suna Akyıldız Niye sadece kız çocukları?
HABERİ PAYLAŞ

Niye sadece kız çocukları?

Nisan başından beri Harbiye Açıkhava’da Tan, Teoman, Gripin, Rubato-Mehmet Erdem, Yalın, Göksel gibi birçok sanatçı deprem bölgesindeki kız çocuklarının eğitimine destek olmak için sahneye çıktı. Ve hepsi konser gelirlerini eğitim için bağışladılar. Bu konser serisi Dilek İmamoğlu’nun başında olduğu ‘Büyüt Hayallerini’ projesi için yapılmış. Her konser sonrası gelen bültenlerde ‘Deprem bölgesindeki kız çocuklarının eğitimi için’ yazması dikkatimi çekti. Niye sadece kız çocukları diye sorgulamadan da edemedim. Ve açıkçası bu durumdan rahatsız da olmadım dersem yalan olur. Eğitimin kızı-erkeği mi olur? Kaldı ki ülkenin en büyük kanayan yarası kadına yönelik şiddet. En çok eğitilmesi gerekenler de erkekler. Organizasyonu yapan hiç kimsenin iyi niyetinden şüphem yok. Fakat ‘Sadece kız çocukları’ demek yerine ‘Tüm çocuklar’ desek daha doğru olmaz mıydı? Umarım yaşanan deprem felaketinden sonra bu ayrımcılık ortadan kalkar ve eğitimdeki eşitlik kızı-erkeği olmadan herkesi kapsar.

Haberin Devamı

EFSANE GELİYOR!

25 yıldır dünyayı dolaşan, Guinness Rekorlar kitabına tüm zamanların en iyi performansına sahip müzikali olarak adını yazdıran Victor Hugo’nun ölümsüz eseri ‘Notre Dame’ın Kamburu’, Türkiye’ye ilk kez 2014 yılında Zorlu tarafından getirilmişti. Geldiğinde iki kez izleme şansım oldu. Müzikale talep de yoğundu. Yıllar içinde hem Türkiye’de hem de gittiğim yurtdışı seyahatlerinde fırsat buldukça birçok müzikal izledim.

Fakat doğruyu söylemek gerekirse izlediklerimin içinde en çok etkilendiğim ve izlerken tüm duygusunu iliklerime kadar hissettiğim ‘Notre Dame’ın Kamburu’ oldu. Hatta ilk kez Paris’e müzikalden sonra gitmiş, soluğu Notre Dame Katedrali’nde almıştım. Gezerken de kulaklığımdan müzikaldeki ‘Belle, Tu vas me détruire’yu dinlemiştim. Ve şimdi 9 yıl aradan sonra ‘Notre Dame’ın Kamburu’ tekrar Türkiye’de. 5-21 Mayıs tarihleri arasında Zorlu PSM’de olacak. Eğer kaçıranlar, gidemeyenler varsa mutlaka gidin derim. Her sahnesini gözünüzü kırpmadan izleyeceğinize eminim.

GENÇLER PEŞİNDE

Haberin Devamı

Bülent Ersoy’a son dönemde genç şarkıcılardan rağbet büyük. Ersoy şu sıralar Tan ve Cem Adrian’ın şarkılarını yorumlamak için stüdyoya girmek üzere. Bayram için Almanya’ya giden Bülent Ersoy’a bir düet teklifi de uçakta karşılaştığı Z kuşağının son dönem en beğenilen ismi Burak Bulut ve Kurtuluş Kuş’’tan gelmiş. Diva ile uçakta fotoğraf çektirip birlikte düet yapmayı teklif etmişler. Eğer birlikte düet yaparlarsa eminim çok ses getirir. Ama duyduğuma göre Bülent Ersoy, önce şarkıyı dinleyip sonra kararını verecekmiş. Eee hadi hayırlısı.

SILA BİRİNCİ

Nerede o eski bayramlar, nerede o sahnedeki şıklık yarışı. Önceden bayram, yılbaşı dendiğinde sahne için aylar öncesi hazırlıklar başlardı. Ama şimdilerde pek öyle değil. Yine de özenen yok mu? Tabii var. Bu bayram sahnenin en şık kadını kimdi diye magazinci arkadaşlarıma sordum. Bayramın en şık 5 kadınını belirledik. İşte liste:

1- Sıla

2- Gülşen

3- Ebru Yaşar

4- Derya Uluğ

5- İrem Derici

Sıradaki haber yükleniyor...
holder