Tamer Heper Acil iki yol var
HABERİ PAYLAŞ

Acil iki yol var

Evimizin sağındaki ve solundaki ev sahipleri evlerini müteahhide verdiler. Kepçe ile yıkım başladı fakat yıkarken bizim eve zarar vermişler. Çatıda zarar var. Ne yapmam gerekiyor? H. M.

Özellikle bitişik nizam yapılarda bir binanın yıkımı sırasında komşu binalara zarar verme riski yüksektir. Bunun için inşaatı yapacak firma veya kişi bu hususta etkili önlem alma mecburiyetindedir. Bu önlemin nasıl olacağı konusunda bir bilgi vermem mümkün değil zira konu teknik bir konudur ve her binanın durumu ile ilgili olarak farklı önlemler olabilir. Ancak yapılması gereken inşaatın durumu ve yan binanın korunma özelliği düşünülerek etkili önlem alınmasıdır. Peki okuyucumun durumunda olan birinin başvuracağı yer neresidir? Birincisi bağlı bulundukları belediye başkanlığıdır ki en kısa zamanda mahalline gelip durumun incelenmesi ve gerekirse inşaatın mühürlenmesi ve faaliyetin durdurulması gerekebilecektir. Bunun için zaman geçirmemek gerekir.

Haberin Devamı

* * * * *

İkinci husus, daha şimdiden binada hasar oluştu ise yine en kısa zamanda mahallin bağlı bulunduğu adliyede sulh hukuk mahkemesine başvurup binadaki hasarın tespitini istemektir. Bir dilekçe ile durum anlatılıp, tayin olunacak teknik heyetle mahallinde keşif yapılıp hasarın nedeninin, hasarın durumunun ve giderilmesi için gerekecek zaman ve masrafın tespiti istenilmelidir. Bu tespit ileride olay adliyeye yansıdığında delil olarak kullanılacaktır. Tabii ben bu arada binada bir miktar hasar olduğu görüşü ile bu yanıtı verdim, işin daha önemli bölümü, okuyucumun binasının yıkım tehlikesi içinde olup olmadığı hususudur ki bu halde binanın boşaltılması ihtimal dahilindedir. Bu husus da daha çok belediye ile ilgili olup yine teknik heyetin incelemesi sonucu bu hususta bir karar verilecektir.

 

 

Sıradaki haber yükleniyor...
holder