Tamer Heper Asıl borç eniştenin ama!
HABERİ PAYLAŞ

Asıl borç eniştenin ama!

Eniştemin kira borcu bana 89/1’den geldi. Ben böyle bir borcum olmadığı için itiraz bile etmedim ama benim hesaplarıma haciz tatbik edildi. Sonuçta durduk yerde 25 bin TL zarara girdim. Kefil de değilim, bu nasıl benim borcum olur? Mahkemeye başvurduğum halde ‘süresini geçirdi’ denilerek talebim de reddoldu. Bunu bir şekilde ortadan kaldırmam mümkün mü? E.E.

*****

Okuyucuma gelen tebligatta eniştesinin adına bir takip yapıldığı, takibin kesinleştiği, kendisinin eniştesine vaki borcu olduğu takdirde bunu eniştesine değil, ilgili icra dairesine ödemesi gerektiği belirtilmiştir. Şayet borcu yok ise bunu yedi gün içinde ilgili icra dairesine bildirmesi gerektiği, bu süre içinde bir bildirimde bulunmaz ise bu borcu kabullenmiş olduğu ve kendisinden talep edileceği bildirilmiştir.

Haberin Devamı

Üstelik bu bildirim kendisine bir defa değil iki defa gelmiştir. Şimdi hem kendisi hem de diğer okuyucularım, “Sen bu mektubu yazanın yakını mısın? Bunları nereden biliyorsun? diyecekler. Ancak okuyucumun kanun maddesini söylemesi yeterli. Zira İcra İflas Kanunu’nun 89’uncu maddesi böyle çalışır.

Okuyucum kendisine tebliğ edilen belgenin alt kısmındaki yazıları okusaydı bütün bunların yazılı olduğunu görecekti. Kendisi ‘nasıl olsa borç benim değil’ deyip önemsememiş. Ancak bir kimsenin borcu takiple kesinleştiğinde ona borcu bulunanlara 89 ihbarı dediğimiz bu ihbar gönderilir ve yedi gün içinde ‘Benim bu şahsa borcum yoktur’ diye bir itirazda bulunulmaz ise alacak o kimseden tahsil edilir. İşte okuyucumun başına gelen budur. Şimdi yapabileceği tek şey ödemesi nedeni ile enişteye başvurmak, ödediği parayı kendisinden tahsil etmek olacaktır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder