Tamer Heper Beşinci yılı bekleyeceksiniz
HABERİ PAYLAŞ

Beşinci yılı bekleyeceksiniz

2022 yılında evimi beş yıllığına kiraya verdim, ben başka bir eve kiracı olarak taşındım. Ama bu yıl şartlarım değişti. İşten ayrıldım, eşimden boşandım ve oturduğum eve kira verme imkanım sıfırlandı. Kiracıma ihtarname gönderdim eline geçti. Şimdi tahliye için yapabileceklerim nedir? P.N.

Okuyucumun kiradaki evinin boşaltılması, yani kiracı ile yaptığı sözleşmenin feshi için bazı şartlar var. Mesela olayı başından etkileyecek ilk unsur şu: İhtiyaç nedeni ile tahliye davası açmak süreye tabi. Bu süre de dönem sonu. Okuyucum sözleşmesini 2022’de yaptığına göre davasını beş yılın sonunda yani 2027 yılında açabilecek. Bundan önce ihtiyaç nedeni ile tahliye davası açması mümkün değil. Kiracısına ihtarname göndermiş olması da bu süreyi öne almıyor. Dolayısıyla ihtarname göndermiş olmasının bir küçük ihtimal olarak şu yararı olabilir:

Haberin Devamı

Kiracı anlayışlı davranır, belli bir süre talep eder, sürenin sonunda da karşılıklı anlaşmaya bağlı olarak evi boşaltır. Bu halde okuyucum evine kavuşur. Sözleşme beş yıllık olduğu için beş yıldan önce ihtiyaç nedeni ile tahliye talebinde bulunulmaz ama örnek olarak söyleyeyim, mesela kiracı kirasını ödemez ise kira ödenmemesinden dolayı tahliye davaları söz konusu olur. Bu halde de temerrütten açılacak davada beş yılın sonu beklenmez. Bunu da bilgi olarak vermiş olayım. Şu an için okuyucumun kiracısı ile anlaşması ihtimali söz konusu olabilir, bu bir ihtimaldir, kesin bir sonuç değildir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder