Tamer Heper Evlilik tahliye nedeni olmaz
HABERİ PAYLAŞ

Evlilik tahliye nedeni olmaz

Evimi altı yıl önce kiraya verdim. Kira sözleşmesini bir erkek, kızının oturacağını söyleyerek tuttu. Kızı boşanmış bir hanımdı, altı yıldır kirayı kızı ödedi: Şimdi bu kız evlendi, eşi ile bu evde oturmaya devam ediyor. Bu husus bir tahliye nedeni olur mu? E.Ç.

*****

Dikkat etmişsinizdir, günlerdir kira konularını yazıyorum, yani köşemin adını ‘Kira Sorunlarınız’ diye değiştirmeyi bile düşünüyorum. Ancak doğrusu son günlerde yadırganmayan bir durum olduğu için başlığımı şimdilik değiştirmiyorum, zira bir gerçek var ki günümüzde kira bedellerindeki hızlı değişim, günümüzün önemli problemlerinden biri oldu. Bu durumda da soru yağmurunun oluşmasını doğal karşılıyorum. Geleyim yanıtıma: Bir kimse sözleşme yaptığında sözleşme hükümlerine uymak mecburiyetindedir.

Haberin Devamı

Ancak örnek olarak söyleyebileceğim bir husustan söz edeyim. Bir kimse evi kiralayabilir ancak eşinin, çocuğunun oturacağını şart edebilir. Bir başka örnek, kira sözleşmesi yapan biri vefat edebilir, bu halde bile vefat edenle birlikte yaşayanlar için kira sözleşmesi devam eder. Dolayısıyla okuyucumun anlattığı olayda bu evde bu hanım altı sene oturmuş ve devamlı kiraları ödemiş. Yani artık kiracılığı benimsenmiş. Kiracı bekarken evlenince de akde muhalefet ettiği kabul olunmaz. Bu bir tahliye nedeni değildir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder