Tamer Heper Geçmişe yönelik aidat belirlenemez
HABERİ PAYLAŞ

Geçmişe yönelik aidat belirlenemez

Apartmanımızda 2020 için yapılan toplantıya itiraz ettim, sonra dava açtım. 2020 yılı toplantısı mahkeme kararı ile iptal oldu. Bu toplantıda 150 TL olan aidat 200 TL’ye çıkarılmıştı. 2021’e geldik, toplantıda aidat 250 TL’ye çıkarıldı. 2022’de benden 50 TL’lik geçen yılın aidat farkını istediler. İhtilaf çıkmasın diye ödedim ama bu defa 2023’te benden yine herkesten farklı aidat talep ettiler. Geçmiş yıllar ileri sürülerek geçmişin aidat farkı diye herkesten farklı para istenebilir mi? N.O. 

Okuyucumun önce sözünü ettiği ihtilaf 2020 yılında başlamış. 2020 yılında bir toplantı yapılıyor, bu toplantı olağanüstü olduğu halde olağan şartları altında yapılıyor ve mahkemece iptal olunuyor. Bu demektir ki bu toplantıda kabul edilen aidat rakamı da geçersiz. Ancak okuyucum ihtilafa meydan vermemek için ödeme yapmış, yani 2020 meselesi aidat konusunda kapanmış. Sonra geliyoruz 2023 yılına. Bu yıl da bir aidat belirlenmiş ama okuyucumdan yine farklı aidat talep olunuyor. Şimdi buruda iki hususu ayırmam lazım. Birincisi, mektubunda göremediğim bir husus, acaba 2020 ile 2023 yılları arasında geçerli olan bir aidat rakamını eksik ödedi diye mi kendisinden fark isteniliyor? Şayet geçerli bir karara dayalı olarak ödemesi gereken aidatı eksik ödedi ise zaman geçti diye bu borçtan kurtulunmaz, o fark ödenecektir.

Haberin Devamı

Ancak geçmiş yıllar için bu yıl aidat farkı kararı alınmış ise, geçmiş yıllara uygulanmak üzere yeni bir aidat belirlenemez. Aidatlar karar alındığı tarihten itibaren geçerlidir. Veya okuyucuma herkese uygulanan sistem dışında bir sistem uygulanarak aidat bedeli istenemez. Okuyucum 2020 yılı için iptal talepli dava açmış, toplantı tümü ile iptal olunmuş. Bu halde de iptal, o toplantıda alınan aidat rakamı için de geçerlidir. Bunu da hesaba katmak gerekir. Ama öyle anlıyorum ki okuyucum binada problem yaşanmasın diye bunu ödemiş. Şimdi geriye dönük aidat belirlenme meselesi kalmış ki geriye dönük aidat belirlenemez.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder