Tamer Heper Katılmak şart değil
HABERİ PAYLAŞ

Katılmak şart değil

Haberin Devamı

Binamızda 28 Mayıs 2018’de Genel Kurul yapıldı. Davetiye aldık fakat Genel Kurul’a katılmadık. Alınan kararlarda imzamız yok. Şu anda elimizde yolsuzluk belgesi var. Dava açabilir miyiz? ● S.T.

Kat mülkiyetine tabi binalarda, kat malikleri toplantısında alınan kararlara karşı iptal davası açılabilir. Bunun için bir ay süre vardır. Bu süre içinde dava açabilmek için ya toplantıya katılmamış olmak veya toplantıya katılıp bu konuda muhalif kalmış olmak şartı aranır. Toplantıya katılanlar için bir aylık süre toplantı tarihinden, katılmayanlar için toplantıda alınan kararların kendilerine tebliğinden itibaren başlar. Ancak yolsuzluk denildiği zaman farklı düşünülür. Zira maddi açıdan yolsuzluk yapılmış ise bu aynı zamanda suçtur. Dolayısı ile aynı zamanda suç teşkil eden fiiller için bir aylık dava zaman aşımına bakılmaz. Bu defa ceza zaman aşımı devreye girer.

★ ★ ★ ★ ★

Okuyucumun sorusunun içinde geçen ‘yolsuzluk belgesi’ tabiri yöneticinin topladığı, binaya ait paralarda yolsuzluk yaptığı, zimmetine geçirdiği, kendi menfaatine kullandığı gibi anlaşılıyor ve verdiğim yanıt da bu çerçeve içindeki olaylar içindir. Okuyucumun yolsuzluk olarak niteliği farklı şeyler olabilir, örneğin bir sene önceki toplantıda alınan kararları uygulamamış da farklı uygulamalar yapmıştır. Bu gibi durumları yukarıda açıkladığım yolsuzluk olarak düşünmemek lazım. Bu konularda ibra olunup olunmadığına bakılır. Şayet topladığı binaya ait paralardan kendisine maddi çıkar sağlamış ise ibra olsa dahi hakkında soruşturma yapılır, bunu da bilin. Bu konuda ibra kendisini kurtarmaz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder