Tamer Heper Komşuları rahatsız eden kiracı tahliye edilebilir mi?
HABERİ PAYLAŞ

Komşuları rahatsız eden kiracı tahliye edilebilir mi?

Biriyle, yaşlı dedesi ve babaannesi ile bakıcılarının oturması için kendi adına kira sözleşmesi imzaladım. Aradan bir süre geçince komşulardan öğrendim ki eve bu kişi ile eşi de yerleşmiş ve komşular için çekilmez olduğu gibi evi de tahrip etmişler. Bunların tahliyesini sağlayabilir miyim? K.F

Doğrusu okuyucum için işinin kolay olduğunu söyleyemeyeceğim Çünkü kira sözleşmesini yaptığı kişi eve yerleşmiş. Bunun dışında bir kimse kiracı olarak kira sözleşmesi imzalar da böyle ana-baba, evlat ilişkisi içinde olduğu birini yanına alırsa bu tahliye nedeni olmaz. Hele hele bakıma muhtaç biri var da bakımını sağlayacak yakınının yanına gelmesi tahliye nedeni değildir. Bunu şunun için anlattım… Açıklanan olayda yaşlı ana-baba var, yanına da kira sözleşmesini imzalayan oğlu geliyor. Yani bu noktada tahliye sebebi yok.

Haberin Devamı

Peki konu komşuyu rahatsız edip evi tahrip etmek tahliye nedeni olur mu? Bizim Türk Borçlar Kanunumuzda bir madde var ve şöyle diyor: “Kiracı, kiralananı sözleşmeye uygun olarak özenle kullanmak ve kiralananın bulunduğu taşınmazda oturan kişiler komşulara gerekli saygıyı göstermekle yükümlüdür. Kiracının bu yükümlülüğüne aykırı davranması durumunda kiraya veren, konut ve çatılı işyeri kirasında en az 30 gün süre vererek aykırılığın giderilmesi, aksi takdirde sözleşmeyi feshedeceği konusunda yazılı bir ihtarda bulunur. Konut ve çatılı işyeri kirasında kiracının kiralanana kasten ağır bir zarar vermesi, kiracıya verilecek sürenin yararsız olacağının anlaşılması veya kiracının bu yükümlülüğe aykırı davranışının kiraya veren veya aynı taşınmazda oturan kişiler ile komşular bakımından çekilmez olması durumlarında kiraya veren, yazılı bir bildirimle sözleşmeyi hemen feshedebilir.”

İşte okuyucumun durumu bu anlatılanlardan birine uyuyor ise tahliye nedeni var demektir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder