Tamer Heper Sayaç derdi
HABERİ PAYLAŞ

Sayaç derdi

Yazlık bir ilçede daire sahibiyim. Su ve elektrik sayaçlarımız müşterek. Faturalar tek geliyor, dairelerde kontrol sayacı var, buna göre gelen fatura paylaşılıyor. Ancak bazı daire sahipleri dairesini kapatıp bazen aylarca gelmiyor. Bu arada kullandıkları suyun veya elektriğin parasını da ödemeden gidiyor. Geldiğinde de ödemede yan çiziyor. Biz de bir ara ödeme yapmayanların parasını ödeyip onların elektrik ve suyunu kesiyorduk. Ancak biri buna hakkımız olmadığını söyledi. Buna hakkımız var mı yok mu? F.A.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Ortak yaşam ne zor değil mi? Bu kadar basit bir olayda dahi ihtilaf çıkabiliyor. Tabii size en doğrusunun sayaçları ayırmak olduğunu söylesem bir kehanette bulunmuş olmam değil mi? Tahminim bunu yapmanın önünde bir engeliniz var. Olmasa şimdiye kadar yapardınız. Ben bir uygulamaya tanık oluyorum. Bunun yasal nedenini sorarsanız, yanıt yok.

Su sayaçlarını ayırmaya kalksanız size kartlı sayaç takıyorlar. Bu kartlı sayaç tek başına büyük bir işkence büyük bir problem. Elinizde bir kart kontör doldurmak için kapı kapı geziyorsunuz. Olur olmaz bir zamanda kontör bitiveriyor, işte o andan itibaren kendi paranızla rezil oluyorsunuz, sular kesiliyor. Ondan sonra yine yollara düşün, kaf dağının ardındaki kontör doldurma merkezini arayın bulun ve peşin peşin para ödeyin.

Tam bir cehennem azabı. Ferdi sayaca geçemeyişinizin nedeni bu ise çok haklısınız. Ancak para ödemeyen komşuların suyunu ve elektriğini kesmeye gelince işte buna hakkınız yok. Söyleyenler doğru söylemiş. Elektriği ve suyu kesemezsiniz ancak yapmadıkları ödemeler için icra takibi yaparsınız, takip yedi gün içinde kesinleşir, yazlıklarına haciz koyarsınız. Herhalde elektrik-su parası kadar bir para için gayrimenkullerine haciz konulmasına razı olmayacaklardır. İcra takibi yapıldığında tek başına elektrik ve suyun parasını ödemekle kurtulmayacaklar, aylık yüzde 5 gecikme tazminatı, icra masrafı ve bir de avukat ücreti ödeyecekler. Şimdi sizce bundan sonra hâlâ ödeme yapmadan kaçarlar mı?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder