Tamer Heper Sözleşme oluşmamış
HABERİ PAYLAŞ

Sözleşme oluşmamış

Haberin Devamı

Arsaya inşaat yaptıracaktım. Müteahhit ile anlaştım sözleşme hazırladık. Ben imzaladım, müteahhidin bürosuna bıraktım. Müteahhit imzalamadı ama arsamda usta olarak inşaata başladı. Ancak ben şimdi görüyorum ki tavanları 20 santim alçak yapmış. Bunu tazminat konusu yapabilir miyim? ● H.K.

Tam karakteristik bizim toplumumuzun işi. Yarım yamalak. Böyle değerli bir iş yapılırken öyle gelişigüzel sözleşme imzalanmaz. Böyle değerli işler bir meslektaşımın yardımı ile yapılır. Öyle biri imzaladı, öteki imzalamadı ama olsun Allah ne verdiyse denilerek işe girişilmez. İmar durumu sorulur, proje hazırlanır. Bu projeye göre sözleşme ve teknik şartname hazırlanır. Sözleşme imzalanır ve işe başlanır. İş devam ediyorken de kontrol müessesesi devreye girer.

Bugün elinizde bir proje ve bir teknik şartname olduğuna dair bir bilgiye ulaşmadığım için sizin binanızdaki ayıbın projeye aykırı olup olmadığını bilemiyorum. Tavan yüksekliğinin 20 santim düşük olduğu ise neye göre ölçüldü bilmek lazım. Yani elimdeki bilgilerle inşaatınızı yapan kişinin projeye aykırı davrandığı konusunda bir bilgiye ulaşmadım. Şayet kusuru ile sizi zarara uğrattı ise tazminat talebi hakkınız vardır ama görünürde birtakım eksiklikler var gibi. Yani karşınızdaki kişi sizinle sözleşme yapmamış. Dolayısı ile aranızda müteahhit olarak akdi bağ yok.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder