Tamer Heper Tespit talebi için süre yok
HABERİ PAYLAŞ

Tespit talebi için süre yok

Sitemizin kat malikleri kurul toplantısının olağanüstü yapıldığı dönemler oldu. Bunlardan kat maliklerini olumsuz etkileyen biri 2022’de yapıldı. Toplantıya davet WhatsApp mesajları ile yapıldı ve toplantıda bu tür davetin geçersiz olduğu belirtilmesine rağmen önemli kararlar alındı. Bu alınan kararlar bugünü de etkileyen kararlar yani sitemizde yaşamı etkileyecek mahiyette. Peki bu kararların iptalini talep etmek için süre geçti mi, yani iptalini isteyemeyecek miyim? S.I.

Bu soru çok kısa süre önce yazdığım, kat maliklerini toplantıya çağırma şekilleri ile çok yakından bağlantılı. Yani o yazımda işaret ettiğim gibi elden imza karşılığı tebliğ ve posta yolu ile taahhütlü mektupla bildirilecek toplantıya davet dışında bir başka davet sistemimiz yok. Bu geçerli davet dışında yapılan davet ile toplanan kat malikleri kurulu yok hükmündedir. Yok hükmünde demek hiç yapılmamış bir toplantı anlamına gelir. Dolayısı ile hiç yapılmamış bir toplantının iptali istenilemeyeceğine göre, davet şartına uyulmamış bir toplantı yoktur ve iptal talebinde uyulması gereken bir aylık süre de burada söz konusu değildir. 

Haberin Devamı

Bu durumda yapılması gereken, yapıldığı söylenen bu toplantının yokluğunun tespit edilmesi talebi ile açılacak davadır. Yani yokluğun tespiti davasıdır ki bunun için de iptal talebinde olduğu gibi bir aylık süre söz konusu değildir. Böyle bir süre söz konusu olsa, yok olan toplantının bir ay geçtikten sonra var olması gerekir ki, yoktan yeni bir şey doğmaz. Dolayısı ile uyulması veya uygulanmasını beklemeye gerek kalmadan, yokluğun tespitini talep edip dava açmak her zaman mümkündür.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder