Tamer Heper Yanlış takip yapılmış
HABERİ PAYLAŞ

Yanlış takip yapılmış

Kredi kartı borcum var, ödemede geciktim. Bu tamam ama banka gitmiş kızıma başvurmuş. Kızımın kart ile bir bağlantısı yok. Kendisi kefilim değil, hatta benim kullandığım kredi kartından bile haberdar değil. Böyle bir takip nasıl oluyor? İ.İ.

***

Okuyucum, kızına icra takibi yapıldığından söz ediyor. Banka alacaklı, tabii ki doğal olarak bir avukat tarafından takip yapılmış. Burada bir hususa dikkat çekeyim. Bazı hallerde doğrudan doğruya banka alacağı için takip başlatır, bazı hallerde ise bankalardan temlik alan yani bankanın alacağını satın alan kuruluşlar bu takibi yapar.

Haberin Devamı

Bunlar varlık yönetimi şirketleridir ve bunların yaptığı takipten bankalar habersizdir. Çünkü banka alacağını satmış ve aradan çekilmiştir. Ancak bunlardan hangisi olursa olsun babanın borcu için evlada takip yapılmaz.

***

Doğrusunu isterseniz bu bağlantıyı nasıl kurdukları bir sorudur. Ancak okuyucumun kızı kendisine yapılan tebliğ tarihinden itibaren yedi gün içinde takibin yapıldığı icra dairesine başvurup takibe itiraz edecek. Bu halde takip duracaktır.

İtirazdan sonra bazı hallerde dava açarak takibin devamı istenir ama okuyucumun anlattığı olayda davayı açan, açtığı davayı kazanamaz. Dolayısıyla itirazdan sonra da kaybedeceğini bile bile dava açmayı göze alamaz.

Anlatılan olayda büyük hata, borcu olmayan birine bile bile icra takibi yapmaktır. Ama acaba ‘ne yapacağını bilmeyen vatandaş yedi gün içinde itiraz etmezse takip kesinleşir ve alacağımızı böyle birinden alırız’ diye mi düşünülüyor?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder