Uğur Alkapar Asya'dan Türkiye'ye
HABERİ PAYLAŞ

Asya'dan Türkiye'ye

Zorlu’daki Raffles İstanbul’un restoranı İsokyo, birçok Uzak Doğu mutfağından farklı olarak, Doğu’nun yemeklerini modern Batı’nın pişirme teknikleriyle yorumluyor. Genç ve yetenekli şef Şafak Erten’in usta dokunuşlarıyla Çin, Japonya, Kore, Tayland mutfakları, Türk mutfağıyla buluşuyor.

Asyadan Türkiyeye

Şıklığı ve şehir manzarasıyla fine dining deneyimini tamamlayan İsokyo’da Şafak Erten’in beş aşamalı tadım menüsünü deneme fırsatı buldum. Restoranın iki imza lezzeti olan ‘osetra havyarı ile sunulan ıstakoz dumpling’ ve ‘wokta sotelenmiş dana bonfile eti’nin de yer aldığı tadım menüsünün yanı sıra alakart menüde de son derece lezzetli ve yenilikçi seçenekler bulunuyor. Kokteyller de çok başarılı.

Haberin Devamı

Asyadan Türkiyeye

GENÇ ŞEFLER YARIŞIYOR

Metro Türkiye ana sponsorluğunda, Dude Table tarafından organize edilen 35 Yaş Altı 3 Şef Yarışması, bu yıl ikinci kez düzenleniyor. 6 Kasım’a kadar başvuruları sürecek yarışma genç şefleri; mutfakta gıda atığını azaltma, sürdürülebilir malzemeler kullanma ve daha çevreci mutfak uygulamalarını geliştirme yönünde teşvik etme amacıyla düzenleniyor. Yarışmanın geçen yılki kazananı Şafak Erten’in mutfak şefliğini üstlendiği İsokyo’da yapılan lansmanda Metro Türkiye CEO’su Sinem Türüng “En büyük amacımız genç şeflerimizin atıksız mutfak prensiplerini daha da ötesi sürdürülebilir mutfakları sahiplenmesi ve yayması” dedi.

Asyadan Türkiyeye

KIŞ KONSERİ

İsrail’in Filistin’e düzenlediği saldırılar nedeniyle ülkemizde de 3 günlük yas ilan edildi. Yas süresince birçok konser ve etkinlik iptal edildi. Olan yine eğlence sektörü çalışanlarına oldu. Başka hiçbir sektör durmazken, bu alanda çalışanlar hep mağdur. Bu nedenle konserler devam etmeli. Yaz boyunca konserden konsere koşan, geçtiğimiz günlerde Avrupa konserlerine başlayan Simge, kış sezonunu da dolu geçiriyor. Şarkıcı 8 Aralık’ta Volkswagen Arena’da tek başına sahneye çıkacak. Tek başına vurgusu yapıyorum çünkü 6 bin 500 kişilik bu mekânı doldurmak pek kolay değil. Duyduğuma göre biletler hızla tükeniyormuş. Acele edin.

Asyadan Türkiyeye

HARBİ BARBIE

Kendi yazdığı şarkılarıyla hatırı sayılır bir hayran kitlesi yaratan Ragıb Narin, profesyonel futbolculuk kariyerinin ardından müziğe geçmiş. Arap bir anne ve Türk bir babaya sahip olan Hataylı Ragıb Narin, 27 yıla 100 şarkı sığdırmış. İşi nedeniyle de 4 yıl içinde 60 ülkeye seyahat etmiş. Zaten Instagram’da kendisini takip edenler gezi blogger’ı olarak da biliyor onu. Ragıp yeni şarkısı ‘Harbi’yi ‘Uzunmakarna’ lakabıyla tanınan Özgür Balakar ile seslendirdi. Şarkı sözlerinde de geçtiği gibi, Özgür tam bir Barbie! Bu eğlenceli şarkının rengarenk klibi de çok başarılı.

Haberin Devamı

Asyadan Türkiyeye

ZAMANDA YOLCULUK

Turistlerin Old City diye bildiği Eminönü ve civarı o kadar büyük hazinelere sahip ki. Bunlardan biri de 1911’de dönemin ünlü ismi Mimar Kemaleddin tarafından tasarlanan Vakıfhan binasındaki Cronton Hotel. Restorasyonu 2 sene süren bina gerçekten bir sanat eseri. 39 odalı otelin içinde Sirkeci Lokantası, Cronton Roof ve spa bulunuyor. Tarihi Sirkeci Lokantası sizi bir zaman tüneline sokuyor ve kendinizi 1900’lü yılların başında buluyorsunuz. Bir pastane havasındaki lokantada şahane yemekler yemeniz mümkün. Hem de o tarih havasını soluyarak. Terastaki restoran ise gökyüzüne ulaşan ferahlık hissi, tarihi yarımada manzarası ve atmosferiyle ayrı bir macera. Kokteyller harika, mutlaka deneyin. Bu ambiyansta yiyeceğiniz her yemek ise size kendinize özel hissettiriyor. Lütfen Cronton ve bu civarın tadını sadece turistler çıkarmasın. Bizler de gidelim!

Haberin Devamı

Asyadan Türkiyeye

Genç Osman

OLGUNLUK DÖNEMİ

Sakin tarzıyla hep insana huzur veren şarkılar yapan Genç Osman bu kez ‘Derdim Seninle’ ile karşımızda. 1997’de solist olarak yer aldığı Mavisakal’ın ‘İki Yol’ şarkısı ve unutulmaz klibiyle hayatımıza giren Genç Osman 2012’de çıkardığı albümle kariyerine solo olarak devam etti. Uzun aralıklarla şarkı yayınladığı için karşımıza her çıktığında onu biraz daha yaş almış gördük. ‘Derdim Seninle’ ise tam bir olgunluk dönemi şarkısı.

Asyadan Türkiyeye

Görkem Ağar

‘BÜYÜKLERİMDEN HİKAYELER’

Hemşerim Görkem Ağar, Denizli’den çıkan çok değerli bir müzisyen. Kariyerine Fransa’da devam eden Görkem Ağar piyanodaki yeteneğini bugüne dek eşsiz besteler yaparak göstermişti. Yeni albümü ‘Büyüklerimden Hikayeler’de ise ilginç bir çalışma yapmış. Ailesinin Denizli’nin kırsalında doğan ve büyüyen en büyükleri ile röportajlar kaydetmiş. Bunların üzerine yaptığı besteleri çalmış. Hikayelerin bazıları keyifli, örneğin ‘Köy düğünü’… Ancak ‘İşgal Yılları’ adlı bir bestesi var ki beni kalbimden yaraladı. Çanakkale Savaşı’nda eşini kaybeden bir aile büyüğünün hikayesini dinlerken gözlerim doldu. Görkem Ağar’ın ‘Büyüklerimden Hikayeler’ albümü dijital platformlarda.

HoP’TA YENİ SEZON

Geçen sezon Bakırköy’de açılan HoP yani House of Performance, ikinci sezonuna iddialı girdi. Şehrin kültür sanat rotasına yeni bir soluk getiren HoP’ta tiyatro, konser, interaktif gösteriler ve oyunculuk atölyeleri gerçekleşiyor. 406 kişilik performans salonu, küçük sahnesi ve 2 sinema salonuyla tam bir kompleks olan HoP’ta yarın ödüllü oyun ‘Celile’ sahneleniyor. HoP’ta ekim ve kasım boyunca ‘Yan Rol’, ‘Feramnuz Pis!’, ‘Hakikat Elbet Bir Gün’, ‘Aruz Vezni’, ‘Sınırlar’ gibi oyunlar ve stand up gösterileri var.

 Asyadan Türkiyeye

Klipten bir görüntü.

BÜYÜLÜ BİR ESER!

İngiliz ikili PNAU ve Avustralyalı grup Empire of the Sun yirmi yıldır elektronik pop sularında gezen şarkılarıyla listelerden hiç eksik olmuyor. İki grup geçtiğimiz günlerde iş birliği yaptıkları ‘AEIOU’ adlı bir single yayınladı. Anlamı ne diye sormayın çünkü şarkıda sadece arka arkaya bu harfleri okuyorlar! Basın bülteninde ‘büyülü bir müzikal eser’ olarak bahsedilen şarkı için bu tanım pek de abartılı sayılmaz. Gerçekten bu şarkıda sihirli bir şeyler var. Video oyununu andıran klibi izlemeye başladığınızda ise adeta hipnotize oluyorsunuz. Çok etkileyici!

 Asyadan Türkiyeye

YENİ EĞLENCE ROTASI

Gayrettepe’deki KATS Tiyatrosu’nun altına şahane bir mekân açıldı: Bi’ Arada. Bugüne kadar birçok mekanda imzası olan deneyimli işletmeci Alper Çokeker’in yönettiği Bi’ Arada modern değil, klasik bir meyhane. Eski güzel şarkıların çaldığı, herkesin muhabbete geldiği, masalarda uzun sohbetlerin edildiği sıcak bir mekân. Mezeler usta ellerden çıkıyor. Ana yemeklerde ise kebap var. Bu nedenle Bi’ Arada’ya ocakbaşı dersek yanlış olmaz. Bir otoparkın yanında olduğu için park sorunu da yaşamayacağınız mekânda vale hizmeti de bulunuyor. Bi’ Arada’nın kardeş mekânı olacak bir pub da yakında kapılarını açacak. Burada canlı müzik sahnesinin en popüler isimlerini izlemek mümkün olacak. Eğlence rotasını geceleri trafiğin çileden çıkardığı semtlerden Gayrettepe’ye kaydırmak çok akıllıca bir fikir olabilir. Bi’ Arada sizi bekliyor.

Asyadan Türkiyeye

ARA TATİL PLANI

Antalya’nın her mevsim ayrı bir güzelliği var. Bol oksijen ve ılık Akdeniz güneşi bu aylarda bile güzel bence. Titanic Hotels çocuklu aileler için şimdiden bir ara tatil programı hazırlamış. Titanic Deluxe Lara’da zaten bölgenin en büyük çocuk kulübü var. Titanic Mardan Palace’da ısıtmalı havuz, Tini Kids Club ve çocukların bayılacağı sağlıklı yemekler bulunuyor. Hayat çocuklara güzel!

Asyadan Türkiyeye

Esra Tokelli - Günaydın et restoranlarının kurucusu Cüneyt Asan

ESRA ŞEF FESTİVALDE

Masterchef ile ünlenen Esra Tokelli’nin şahane yemeklerini Sultanahmet’te açtığı restoranında tatma fırsatı bulmuştum. Bu yetenekli şef gastronomi festivallerinin de aranan yüzü. Rize’de geçtiğimiz günlerde düzenlenen gastronomi festivalindeki konuşmacılar arasında bulunan Esra Tokelli burada da hayranlarının yoğun ilgisiyle karşılaşmış. Kimseyi kırmayıp herkesle bol bol hatıra fotoğrafı çektirmiş.

Asyadan Türkiyeye

Profiteroles Cake

SONBAHAR LEZZETLERİ

Havaların serinlemeye başladığı, sonbaharın artık geldiği bu günlerde içecek ve yiyecek tercihlerimiz de değişiyor. Avrupa’nın en büyük bağımsız kahve zincirlerinden Caffè Nero, sonbaharı yeni lezzetleriyle karşılıyor. ‘Flat White’ yoğun ristretto kahvesi ile ipeksi süt köpüğünün bir araya gelmesiyle hazırlanıyor. ‘Profiteroles Cake’te ise pastacı kreması ile dolan profiterol topları bitter çikolata ile buluşuyor.

Asyadan Türkiyeye

Beşiktaş şubesi nostaljik bir dekora sahip.

KEBAPÇI İSKENDER

Bursa denilince akla gelen en önemli gastronomi varlıklarından İskender, 4 kuşaktır Yavuz İskenderoğlu işletmelerinde misafirlerini ağırlamaya devam ediyor. Gerçek Kebapçı İskender, Bursa’daki İskender Efendi Konağı ve Tarihi Ahşap Dükkan’ın yanı sıra Beşiktaş Akaretler’deki restoranıyla kebap severlerin değişmeyen tercihi. Benim de tercihim. Burada yediğiniz dönerin tadı başka hiçbir yerde yok. İçinde ise et parçaları var. Yani orijinali böyle. Yalnız çok geç gitmeyin, akşam yemeğine kadar pek döner kalmıyor!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder