Uğur Alkapar Ayrı mı birleşik mi?
HABERİ PAYLAŞ

Ayrı mı birleşik mi?

Artık birçok açık hava konser alanı var. Bunların isimlerindeki açık hava sözcüklerinin ayrı yazılması gerekiyor. Ben Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu’nu yıllarca birleşik yazdım çünkü öyle yerleşmiş bir isim olduğunu düşünüyordum. Kapısındaki dev levhada ayrı yazıldığını görünce kısa bir şok yaşayıp ayırmaya başladım.

Mesela Maslak’taki Maximum Uniq Açıkhava, kendi web sitesinde birleşik yazıyor, bilet satış sitelerine de o şekilde yansıtıyor ve bültenlerinde de birleşik… Bize de birleşik yazmak düşüyor.

Haberin Devamı

Demirören Medya Grubu olarak medya sponsorluğunu yaptığımız Paraf Kuruçeşme Açıkhava konserlerinin kurumsal bilgilerinde de birleşik. Artık bu biraz marka tercihine dönüşmüş durumda. Dil de sürekli gelişir ve değişir. Topluma ayak uydurur. Yakında tüm açık havalar birleşik yazılmaya başlayacak gibi görünüyor…

BODRUM’UN SORUNLARI

Bir haftadır Bodrum’daydım. Bence Bodrum’un en önemli konusu ne lahmacun ne de plajlara giriş parası. Bodrum’un bir numaralı derdi, acil olarak çözülmesi gereken sivrisinek sorunu! Kan grubum negatif olduğu için sivriler bana pek gelmez, tüm yazı üç beş ısırıkla atlatırım.

Ama Bodrum’un bu yılki sinekleri o kadar gelişip serpilmiş ki bir haftada 10 yıllık ısırıldım! İşletmeler kendi çabalarıyla ilaçlama yaptıklarını söylüyor ama yeterli gelmiyor. Belediyeden geniş çaplı bir ilaçlama hareketi başlatmasını bekliyorlar.

Bodrum’un ikinci ciddi sorunu ise yolları. Tamam her yaz şikâyet ederiz ama bu kez başka. Çünkü elektrik idaresi kazmış bırakmış. Su işleri kazmış bırakmış. Yollar delik deşik olduğu gibi toz içinde. Milyar dolarlık tesislere ulaşmak için fakir Afrika ülkelerinde bile görmeyeceğiniz yollarda hayatta kalmanız gerekiyor. Anca bunlar hallolacak da ondan sonra Bodrum’da sezon nasıl uzar, nasıl daha çok turist gelir gibi konuları tartışmaya başlayacağız…

TATİL KONSERLERİ

Jolly Joker tatilcileri unutmadı ve Alaçatı şubesine şahane bir bayram line-up’ı hazırladı. Farklı türlerin popüler isimlerini aynı çatı altında buluşturacak olan Jolly Joker Alaçatı’da bugün Haluk Levent, yarın Gökhan Türkmen, cuma Koray Avcı, cumartesi Yaşar konser verecek.

Haberin Devamı

Zara’dan bir klasik

Konserden konsere koşan Zara bir Yıldız Tilbe klasiği olan ‘Vazgeçtim’i yeniden yorumlamış. Çok da başarılı bir iş çıkarmış. Klipte de ‘Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ dizisindeki rol arkadaşı Savaş Özdemir ile kamera karşısına geçmiş. Kemal Başbuğ’un yönettiği klipte iki aşığı canlandırıyorlar.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder