Uğur Alkapar Bir saygı duruşu
HABERİ PAYLAŞ

Bir saygı duruşu

Develi ülkemizin köklü gastronomi markalarından. Develi’nin kurucusu Arif Develi’nin oğlu Nuri Develi “Biz bu işe başladığımızda gastronominin G’si telaffuz edilmiyordu ama babam Develi’yi adını koymadan bir gastronomi durağı yapmayı başarmış” diyor. Bugün 79 yaşında olan Arif Develi, Gaziantep’te dedesinin 30 metrekarelik restoranında henüz 6 yaşındayken çalışmaya başlamış. 22 yaşındayken İstanbul’a gelip Develi’yi Samatya’ya taşımış. 1966’da Samatya’da açılan Develi’nin Gaziantep geçmişiyle birlikte 111 yıllık bir tarihi var.

Haberin Devamı

‘ARİF OLMAK’

Arif Develi çok görmüş geçirmiş. Develi’yi bugün ülkenin en bilinen kebap markalarından biri haline getirmiş. Arif Develi’nin ilham verici hayatını konu alan bir belgesel çekildi. ‘Arif Olmak’ adındaki bu belgesel için oğlu Nuri Develi Gaziantep’te başlayan bir ön çalışma yapmış. Arşivler taranmış, hâlâ yaşayanlardan eski dönemler dinlenmiş. Okan Bayülgen’in seslendirmesini yaptığı ‘Arif Olmak’ belgeseli 6 Haziran’da Zorlu PSM’de seyirciyle buluşacak. Arif Develi’nin onurlandırılacağı bu gecede Erol Evgin de konser verecek. Saygı duruşu niteliğindeki bu belgeseli izlemeyi dört gözle bekliyorum.

Bir saygı duruşu

 

ORİJİNAL BİR GECE

Bu hafta seçimlerden önce işlerini bitirmek isteyen birçok marka davet, lansman ve kutlama yaptı. İtiraf etmeliyim ki en eğlencelisi Adidas'ın Karaköy'deki Frankhan'da düzenlediği Club Originals partisiydi. Herkesin üzerinde markanın kıyafetleri, ayakkabıları vardı. Gençlerin ağırlıkta olduğu kalabalığın enerjisi mükemmeldi. Dans eden birçok konuk vardı ki bu tür partilerde bizimkiler öyle direk gibi durmayı tercih eder. Çok sıkıcılardır. Sahneye Güneş çıktığında ise ortam iyice yükseldi. Bildiğim şarkılarda eşlik ederken Güneş’in sahnesinin ilk günlerdeki haline göre çok daha iyi olduğunu gördüm. Deneyim her şeydir! Gecenin sonunda ise hepimiz sokak pilavcısından birer pilav alarak evlerimizin yolunu tuttuk.

ORTAK OLDU

Restoranlara rezervasyon yapma uygulaması Mekân Sepeti önceki akşam Ortaköy’deki 888 Private’ta İrem Moralı ev sahipliğinde bir lansman partisi düzenledi. Sahneye çıkan Deha Bilimlier Mekân Sepeti’ne ortak olduğunu söyledi. Aynı zamanda reklam filminde de oynamış. Deha bir önceki akşam da aynı mekânda sahne yaptığından “Burası artık evim gibi oldu” dedi. Deha’nın konserinden sonra da pikapların başına Serhan Sokulgan geçti ve konuklar geceyi dans ederek bitirdi.

Haberin Devamı

Bir saygı duruşu

 

50 milyon dolarlık yatırım

Mücevherle ilgilenen herkes Karun Kıraç’ı tanır. Müthiş takılar tasarlayan Kıraç bugüne dek Elton John’dan Monica Belluci’ye, Cristiano Ronaldo, Jennifer Lopez’den David Beckham’a kadar dünyaca ünlü isimlerin tercihi oldu. Kıraç ekonomik kriz nedeniyle herkesin yatırımdan kaçındığı bir dönemde cesur bir adım attı. Tasarım bedeli 50 milyon doları bulan yatırım ile Monaco ve diğer Avrupa ülkelerinin kültürlerini yansıtan obje ve mücevherleri üretip satmaya hazırlanıyor.

BİR HAFTASI KALDI

Zorlu PSM sağ olsun, kültürel açlığımız sayesinde bir nebze olsun azalıyor. ‘Notre Dame De Paris’ müzikali dünyanın dört bir yanında hayranlık uyandıran bir yapım. Başarılı oyunculardan oluşan 30 kişilik dev kadrosu ve efsanevi dekoruyla orijinal dilinde, Fransızca olarak 21 Mayıs’a kadar Zorlu PSM’de sahnelenmeye devam ediyor. Ben de bu hafta izleme şansı buldum. O prodüksiyon, oyuncuların ustalığı… Türkiye’de müzikal yapmak isteyenler iki kere izlesin.

Haberin Devamı

Bir saygı duruşu

 

MANZARAYA KARŞI BALIK

GARSON ETKİSİ

Yeme-içme sektöründe 18 yılı geride bırakan Sur Balık 7 şubesinde de aynı taze, sürdürülebilir ürünlerle çizgisini bozmadan, doğal tatlar sunmaya devam etmekle övünüyor. Sur Balık sadece masaya koyduğu ürünlerle değil, her şubesindeki ambiyans ile de öne çıkıyor. Geçtiğimiz günlerde Cihangir Sur Balık’taydım. Şahane bir manzarayla önce içimiz açıldı sonra garsonumuzun ilgisiyle yemek deneyimi bir keyfe dönüştü. Ne sattığını bilen garson candır. Yeme içme sektörünün en büyük eksiklerinden biri bence bu. Sur Balık’ta öyle bir eksiklik yok.

Bir saygı duruşu

 

HEPSİNİ SÖYLESEYDİK!

Garsonumuzun önerdiği mezeler, balıklar bir harikaydı. Sur Balık spesiyali balık Adana ise çok orijinal bir lezzet. Yarım bir minekopu dört kişi paylaştık. O kadar sulu bir şekilde ızgara yapılmıştı ki keşke hepsini söyleseydik dedim. Sur Balık İstanbul’da Sarayburnu, Arnavutköy, Cihangir ve Haliç şubeleri, Ankara’da Çankaya şubesi, Aydın’da Kuşadası ve Nevşehir’de Avanos şubesi ile balık severleri bekliyor.

KAHVENİN KOKUSU

İstanbul’a Olden 1772 ve Mesai Karaköy gibi mekân markalarını kazandıran Gen Groups şimdi de kahve severlerin tüketim alışkanlıklarını değiştiriyor. Yeni nesil kahvecilerin yükselişte olduğu bir dönemde ilk şubesiyle Karaköy Bankalar Caddesi’nde İstanbul’a merhaba diyen Genova 1050’de kahve, yüksek kaliteli kahve çekirdekleri kullanılarak özenle hazırlanıyor. Fincanlardaki zengin aromanın kokusu sokaktan geçerken bile duyuluyor. Kekler kurabiyeler pek lezzetli. Mekân da çok sıcak. Kısacası ortam süper.

Bir saygı duruşu

 

TOPRAK DAYANIŞMASI

Silivri’deki Grandma’s Wonderland hem otel hem restoran hem de çiftlik. Doğadan aldıklarını konuklarına sunmasıyla ünlü bu mekân ‘Toprağa Dönüş’ temasıyla düzenlediği etkinlikte deprem bölgesi Adıyaman’dan gelen bademleri satışa sunuyor. Büyük bir dayanışma örneği olan, 19-20 Mayıs’ta düzenlenecek etkinlikte 3 ton badem satılacak. Bademlerden ve etkinlik bileti satışından elde edilecek gelir bir sonraki toplu alım için kaynak olarak kullanılacak.

Bir saygı duruşu

 

ŞEFLERİN ELİNDEN

Türk mutfağının vazgeçilmez öğünü kahvaltılar için Metro Türkiye, yerel ve yöresel lezzetler sunuyor. Marka Galataport Liman Restoran’da verdiği davette yeni kahvaltılık ürün kataloğunu ve 650 çeşide sahip kahvaltılık ürünlerini tanıttı. Etkinlikte ünlü şeflerle iş birliği yaparak hazırlanan en trend tarifleri de deneyime sundu.

Bir saygı duruşu

 

MİNİ AJANDA

YENİ ALBÜM

Bol ödüllü şarkıcı-söz yazarı LP’nin merakla beklenen son stüdyo albümü ‘Love Lines’, 29 Eylül’de BMG etiketiyle piyasaya sürülecek. 2021’de yayınlanan büyüleyici ‘Churches’ albümünün ardından ‘Love Lines’, LP’nin insan deneyiminin karmaşıklığını onların gözünden yakalamaya devam ettiğini gösteriyor.

DEV PARTİ

Avusturya’nın ve dünyanın en beğenilen elektro swing müzisyenlerinden Parov Stelar, 10 yıl sonra yeniledikleri sahne şovları ve yeni şarkıları ile çıktıkları dünya turnesi kapsamında 3 Haziran 2023 cumartesi akşamı dev bir parti için İstanbul Festival Park Kadıköy sahnesine geliyor.

YAZA MERHABA

Kuruçeşme’deki Oligark İstanbul, 1 Haziran’da 2023 sezon açılışını gerçekleştirerek yaz boyunca eğlencenin nabzını tutacak. Oligark, İtalyan iş adamı, girişimci ve sosyal medya fenomeni Gianluca Vacchi’nin Dj performansı ile ‘yaza merhaba’ diyecek.

ŞEHRİN FESTİVALİ

‘Şehrin Festivali’ mottosuyla 2009 yılında ilk defa İstanbul Küçükçiftlik Park’ta gerçekleşen Urban Festival geri dönüyor. Depremzedelere yardım amacıyla düzenlenecek olan ‘Urban Fundraising Festival’ 18 Haziran’da Küçükçiftlik Park’ta, 28 Haziran’da Volkswagen Arena’da, 16 Temmuz’da Parkorman’da. Festival 20 Mayıs’ta VW Arena’da Parov Stellar BeeGee performansıyla başlıyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder