Uğur Alkapar Çeşme'nin 'beach'leri
HABERİ PAYLAŞ

Çeşme'nin 'beach'leri

Çeşme tatili demek, dönüşte dinlenmeye ihtiyacınız olacak demek. Gündüz denize, akşam yemeğe, oradan barlara koşmak gerçek bir efor gerektiriyor. İşte bayramda en yoğun günlerini yaşayan Alaçatı’nın beach konusunda başı çeken iki markası.

MOMO MIA!

Burak Beşer’in köydeki Momo’su bu yıl kumsalı da boş bırakmadı ve Beach of Momo açıldı. İki tarafta da işlerin başında Turgay Yıldız var. Sosyeteye verdiği catering hizmeti ile adı efsaneleşen İtalyan Şef Carlo Bernardini ise özellikle plajın lokantasında dehasını konuşturmuş.

Haberin Devamı

Kumların içinde olduğuna bakmayın, burada üzerinizde tişört olmadan mayonuzla oturamıyorsunuz. Zaten o yemeklerden birini bile görseniz ceket giyip önünüzü iliklersiniz. Taze sebzelerle dolu paylaşımlık çıtır örme burrata masaya gelir gelmez beni teslim aldı.

Bir de herkes karpuzlu mantıya bayılıyor. Buradaki plajın benim için en müthiş yanı suyunun sıcaklığı! Alaçatı civarında denize girmek, soğuk su sevmeyenler için işkencedir. Ancak yarı kapalı bir koyda olduğunuz için neredeyse Bodrum suyu kadar sıcak.

Saatlerce çıkmadık. Köydeki Momo ise hâlâ akşam yemeklerinin favori adresi. Yemekler fevkalade, kokteyller heyecan verici, müzik ise davetkar. Bizim gibi şanslıysanız Carlo gelip ‘limoncello’ bile ikram edebilir.

FLY-INN BEACH

Bir Çeşme klasiği, bölgenin markası, medar-ı iftiharı; üstelik bir de hayvan sever çünkü pet friendly... Başında genç mimar Vedat Ali Dalokay ile mimar babası Hakan Dalokay var.

Hakan Bey 1991’de kaybettiğimiz ünlü mimar ve siyasetçi Vedat Dalokay’ın oğlu. Konuya dönecek olursak, Fly-Inn Beach, baba oğlun güvenli ellerinde her sene yerini sağlamlaştırıyor. 40 dönüm arazi üstündeki tesis bu yıl yenilenmiş.

Yemekte, Fly-Inn Beach’in kendi mutfağı Village ve İstanbul’dan tanıdığımız Dirty Hands ile Sushimoto üç şahane seçenek. Denizdeki salıncak ve deniz barları tam Instagram’lık. Fly-Inn Beach bu sene etkinlikler konusunda da iddialı.

Pikapların başında bugün Mihai Popoviciu, 31 Ağustos Cuma günü de Jobe var. Fly-Inn Beach’te sezonun son günleri tam bir müzik festivali havasında geçiyor.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder