Uğur Alkapar İstanbul'daki Tayland
HABERİ PAYLAŞ

İstanbul'daki Tayland

Tayland mutfağı diğer Uzak Doğu mutfakları gibi İstanbulluların sevdiği yemeklere sahip. Tepebaşı’nda TRT’nin karşısındaki Çok Çok’u bilirsiniz. Ama ben size Çok Çok Pera’yı anlatacağım. Diğer Çok Çok, Tay mutfağının harika örneklerini sunarken, Çok Çok Pera, Tay mutfağını daha sofistike bir şekilde fine dining kurallarıyla karşımıza çıkarıyor. Çok Çok Pera’nın sürprizlerle dolu müthiş menüsünde ise uzun zaman Tayland Kraliyet Ailesi’nin aşçılığını yapmış Şef Khun Nuch var. Kendisi dünyanın en tatlı insanı olabilir! Ama tatlı olduğu kadar da gastronomi alanında derya deniz. Bu konuda yazdığı kitaplar, ülkesinde çektiği TV programları bunun delili. Çok Çok Pera geleneksel Tay mutfağını modern dokunuşlarla unutulmaz bir deneyime dönüştürüyor. Yediğiniz her şeyden ayrı bir tat alıyorsunuz. Ayrıca bu restoranda o kadar çok detay var ki anlata anlata bitmez.

Haberin Devamı

İstanbuldaki Tayland

MİKSOLOJİNİN ZİRVESİNDEKİ İSİM

Eski Amerikan Konsolosluğu’nun bölümlerinden biri olan lokasyonu, Hemingway’den esinlenilen kokteyl menüsü, rakı kullanarak yapılan ve birçok çeşidi bulunan kokteylleri ve bu rakı kokteylleri için tasarladıkları inovatif kadehleri… İşinde usta bir ekip tarafından yürütülen bu operasyonun şef kadar önemli diğer ismi ise Fatih Akerdem. Kendisi miksolojist olarak adlandırdığımız içki karıştırma ustalarının zirvedeki ismi. Çok Çok Pera’ya danışmanlık veren, mekânın imza kokteyllerini tasarlayan Fatih Bey’i başka bir hafta uzun uzun anlatmayı umuyorum. Çok Çok Pera, Tepebaşı’nda, Soho House’un hemen yanında. Rezervasyonsuz gitmeyin!

İstanbuldaki Tayland

MUTLULUK BURADA

Genç şeflerimizden Doğuş Şahin dünyanın en önemli restoranlarında staj yaptıktan sonra İstanbul’a dönmüştü. Herkes ondan üst düzey bir fine dining restoranı beklerken o ters köşe yapıp bir esnaf lokantası açmıştı. Hem de Maslak Atatürk Oto Sanayi’de. Adını da Sanayi Bahçe koymuştu. Doğuş Şef akşamları da dükkânın muazzam ağaçlar altındaki geniş bahçesinde bir ocakbaşı/meyhane işletiyor. Buraya girer girmez iliklerinize kadar hissettiğiniz samimiyet içinizde kaybettiğiniz bir şeyi tekrar bulmuşsunuz gibi bir his yaratıyor. Ege kıyılarına, eski günlere ya da kafanızda mutlulukla ilgili nereyi kodladıysanız oraya gidiyorsunuz.

Haberin Devamı

ÜNLÜ MÜDAVİMLER

Doğuş’un klasik mezeleri kusursuz. Közlenmiş patlıcana trüf ve bal ekleyerek sunduğu reçetesi mekânın imza yemeği olur. Kebap işinde ise konunun ustalarıyla çalıştığından bu yemek hele bir de hoş bir sohbet varsa şahane bir deneyime dönüşüyor. Birçok ünlü isim Sanayi Bahçe’yi çoktan keşfetti. Gözlerden uzak keyif yapmak için geliyorlar. Sizin onlardan eksiğiniz ne?

İstanbuldaki Tayland

HAYALİMDEKİ BURGER

Herkesin sevdiği bir burger vardır. Benimkisi de Shake Shack’te. Bir süre önce evime yakın bir yerde, Osmanbey’deki Lotus AVM’de açtıkları şubenin müdavimi oldum. Daima tazecik ekmekleriyle, soslarıyla tam benim damak tadıma hitap ediyor. Bir de son dönemde içtiğim en güzle şey olan şeftalili limonata var ki başka hiçbir yerde bulamıyorsunuz! Çedar soslu patates kızartması da aldığınız tüm kalorilere değiyor. Shake Shack bu işi gerçekten biliyor!

Haberin Devamı

UNUTULMAZ LEZZETLER

Bu yaz Bodrum ziyaretlerimde gittiğim restoranlardan en çok aklımda kalanlardan biri Serafina Mare. Yalıkavak’taki restoran gündüzleri de beach olarak hizmet veriyor. Bodrum’da güneşi batırabileceğiniz en güzel yerlerden olan Serafina Mare şık dekorasyonuyla otantik bir atmosfer yaratırken bir yandan da konfor ve lüks sunuyor. Yemekleri ise efsane! Linguine Ai Frutti Di Mare, Spaghetti All'Aragosta ve Budino Gommoso başta olmak üzere damaklarda unutulmaz izler bırakan dünya mutfağı lezzetleri var menüde. Serafina Mare bir süre daha Bodrum’da konuklarını ağırlamaya devam edecek.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder