Uğur Alkapar Kahvaltı günleri başladı
HABERİ PAYLAŞ

Kahvaltı günleri başladı

Tatilciler İstanbul’a döndü, Boğaz’da pazar kahvaltısı ritüelleri başladı. İşte birkaç öneri...

FERİYE

Ortaköy’de bir Boğaz havası almak isterseniz Feriye Palace’ın restoranı harika bir seçenek. Dört kuşaktır aşçı olan, ataları saray mutfağına kadar uzanan Şef Aydın Demir’e emanet edilen Feriye, suşiden mantıya uzanan yemek çeşitleriyle herkesi memnun ediyor. Bu ustalık kendini tabii ki kahvaltıda da belli ediyor. Malzemelerin özenle seçildiği, lezzete önem verildiği çok bariz. Üstelik Boğaz manzarasına baktıkça içiniz açılıyor. Unutmadan, haftanın yedi günü kahvaltı etmek mümkün.

Haberin Devamı

CHARTER PUB

Deniz görmesem de olur derseniz sizi Cihangir Charter Pub’a alalım. Akarsu Caddesi üzerindeki Charter diğer seçeneklere göre daha Avrupai olan kahvaltısıyla öne çıkıyor. ‘Poşe yumurta, pancake, bacon’ gibi ecnebi kökenli lezzetleri kendilerini ‘dünya vatandaşı’ hissetmek isteyen Cihangirliler için şahane seçenekler. Favorim kızarmış sosis ve kuru fasulyeli İngiliz kahvaltısı.

NEZİH KEBAP

Bir klasik. Antep Mutfağı’nın en güzel yemeklerini bulabileceğiniz Nezih’te haftanın her günü her saati kahvaltı mümkün. O kadar çeşidin içinde benim favorim kiremitte pişmiş Antep peyniri. Şu an düşününce bile mutlu oluyorum.

ŞİMDİ DE BOSTON'DA

Doğuş Holding’in yeme içme şirketi D.ream’in Madrid’de aldığı restoranlardan Ten Con Ten’e gitmiştim. Yer bulmanın imkansız olduğu bu restorana, araya buradan tanıdık koyup gittiğimde gördüğüm muamele harikaydı. Avrupa’da Türk olduğunuza sevindiğiniz anlar ve yerler sınırlıdır, malum. D.ream’in son atağı da Amerika-Boston’da açtığı ‘Nahita’. Aslında İstanbul ve Bodrum’da şubesi bulunan Fenix’in şubesi olan bu mekan, Amerika’daki isim hakkının başkasına ait olması sebebiyle Nahita olmuş.

BEŞİKTAŞ'TA GİZLİ BAHÇE

Taksim’in başına gelenlerden sonra o tatlı güzel insanların bir kısmı dolmuşlarına binip Kadıköy’e gitmişti. Diğer kısmı da Beşiktaş’a indi. Orayı güzelleştirdi. Semtin genç misafirleri o kadar arttı ki yeni yerler gerekti. Beşiktaş Meydan projesi de tam bu konuda bir çözüm getirdi. Ortabahçe Caddesi üzerindeki meydanı bilmiyorsanız bulmak zor. Bildiğiniz gizli bahçe. O girişi bulup otopark olarak kullanılan avluya ulaştığınızda şaşırıyorsunuz. Kadıköy’deki Dorock XL buraya gelip Bistro, Saloon ve Breakfast olmak üzere çeşit çeşit mekan açmış. Bir de 2 bin kişilik bir kapalı konser alanı. Etrafta farklı konseptlerde birkaç yer daha var. Ziyade markasıyla açılacak bir modern bir de geleneksel meyhaneyi ben merakla bekliyorum. Bistro’nun menüsü ünlü şef Özlem Mekik tarafından hazırlanmış. Bu kış Beşiktaş’ta çok hareketli geçecek gibi görünüyor.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder