Uğur Alkapar 'Kendimi seksi buluyorum'
HABERİ PAYLAŞ

'Kendimi seksi buluyorum'

Seda Mete’yi bundan birkaç yıl önce küçük bir mekânda izlemiştim. Sekiz metrekarelik o sahnede bir stadyum konseri performansı göstermişti. Gözlerime, kulaklarıma inanamadım. 15 yıldır sahneye çıkan Seda Mete pek çok dev isme senelerce vokal yapmış. Davul, bas gitar ve gitar gibi enstrümanlar çalıyor. İstanbul’da birçok mekânın ve tüm Türkiye’de özel gecelerin aranılan ismi. Geçen yıl çıkardığı ‘Adalet’ adlı ilk single’ının ardından şimdi de ‘Yanıla Yanıla’ ile karşımızda…

Stüdyoya girip single çıkarmak için neden bu kadar bekledin?

Haberin Devamı

Akışa teslim yaşıyorum. Beklemek demeyelim buna. Her şey olması gerektiği zamanda gerçekleşiyor bana göre. Hem deneyimlerim hem tecrübelerim doğrultusunda, daha kendinden emin ne istediğini bilen, örnek bir müzisyen olabilmek tüm çabam.

Kendimi seksi buluyorum

‘Yanıla Yanıla’da kimlerle çalıştın?

Müzik ve aranje Sevgili Tekir’e ait. Klip yönetmenimiz Safa Gülsoy, styling Barış Avcı, saç makyaj Ayla Şahin. Arkada kocaman bir ekibim var, onlar benim okyanusum.

Klipte Madonna ve Marilyn Monroe göndermeleri var. Taklitçilikle suçlanmaktan çekinmedin mi?

Marilyn’in naifliği ve zarifliğini, Madonna’nın sahnedeki o güçlü duruşunu, vizyonunu örnek aldığım doğru. Ama bu bir taklit değil, çünkü onlar birer ikon. Aynı imaj çalışmasını Christina Aguilera, Lady Gaga, Paris Hilton, Bella Hadid de yaptı. Ayrıca ben saçlarım siyahken de Marilyn‘e benzetilirdim (gülüyor).

Günlük hayatında son derece sessiz sakinsin. Sahnede ise bambaşka bir Seda Mete var…

İçimde iki Seda var. Biri sahnedeki çılgın güçlü kadın, diğeri de o büyüleyici atmosfere kapılmayan, mütevazı sakin kadın. Sahne bir illüzyon. Orada kalmaya devam edersem ‘Ben oldum’ derim. Mesele ‘Ben oldum’ dememekte (gülüyor).

Kendimi seksi buluyorum

Kendini seksi buluyor musun? Bu imajın müziğinin önüne geçmesi gibi bir kaygın var mı?

Ben bir şov kadınıyım. Müziğim, yorumculuğum çok önemli ama bir o kadar da göze hitap etmeyi seviyorum. İkisi birbirini çok iyi dengeliyor. Kendimi seksi buluyorum ve bu beni sahnede daha da öteye taşıyor. Asla sesimin önüne geçeceğini düşünmüyorum.

Haberin Devamı

Çalıştığın ünlüler arasında en çok kimden bir şeyler öğrendin?

Çok şanslıydım, ustam Nükhet Duru’dur. Beni o keşfetti. 11 yıl kendisine vokal yaptım. Kendimi bulmaya çalıştığım bu yolda, Ajda Pekkan, Işın Karaca, Ayhan Sicimoğlu, Aygün Kazımova, Rober Hatemo gibi tarzlarında başarılı birçok isme vokal yaptım. Hepsinden ayrı ayrı çok şey öğrendim. Fakat Nükhet Duru benim gerçekten divam. O bir okuldu benim için.

Sahnede bugüne dek başına gelen en ilginç olay neydi?

Bir kadın dinleyicimin sevgisinden kollarımı ısırmasıydı! Geçenlerde sahneme geldi, ben de onun kolunu ısırdım (gülüyor). Kadın dinleyicilerim çok ağırlıkta, bu da benim için büyük gurur.

 

Sıradaki haber yükleniyor...
holder