Uğur Alkapar Önce bir izleyin
HABERİ PAYLAŞ

Önce bir izleyin

Bu günlerde hangi masaya otursanız Kanal D’nin tek bölümde fenomene dönüşen dizisi ‘İnci Taneleri’ konuşuluyor. Herkesin bir fikrinin olması güzel ama şu dönemde bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak çok moda. Neden? Çünkü çok kolay. Çünkü oturduğunuz yerden yalan yanlış bilgilerle konuşmanın ve alkış almanın ego tatmini büyük. Geçenlerde aralarında entelektüellerin de olduğu bir masadaydım. Biri diyordu ki “Dizide pavyon övülüyor. Kadın cinayetini romantikleştiriyor”. “İzledin mi?” diye sordum. Cevap “Hayır ama herkes öyle diyor!”. Tabii ki yapılan kötü işleri eleştirebiliriz ama sırf muhalif olmak için Twitter’da gördüğümüz şeyleri kendi fikrimiz gibi ortaya saçarsak olmaz.

Haberin Devamı

Önce bir izleyin

HER ŞEYE İNANMAYIN

Dedim ki “Pavyon övülmüyor, aksine o insanların nasıl zorluklar içinde yaşadığına şahit oluyoruz. Ayrıca adam karısını öldürmüyor, hikâye bambaşka”. İşte o zaman “Ama tanıtımı da şöyleydi de böyleydi de” oluyor. Yahu iki bölüm yayınlanmış, neyin ne olduğu çoktan ortaya çıkmış. Hâlâ yanlış bilgilerle bu yorumları yapmak hele bir de okumuş yazmış insanlara yakışıyor mu? Lütfen her konuda kendi fikrinize sahip olun. Sosyal medyada okuduklarınızın yüzde sekseni ya uydurma ya da manipülasyon içeriyor. ‘İnci Taneleri’ni bir izleyin. Bakalım ondan sonra ne diyeceksiniz…

Önce bir izleyin

BÜYÜLÜ DANS

Anadolu Ateşi’nin ilk gösterisini yıllar önce o dönem pek meşhur olan Mydonose Showland’de izlemiştim. Adı ‘Sultans of the Dance’ idi. Mustafa Erdoğan aradan geçen yıllar içinde Anadolu Ateşi’ni birçok şovlar sahneye koyan, farklı yaş gruplarından dansçıların bulunduğu bir kültür ve gösteri kalesine dönüştürdü. 109 ülkede 50 milyon seyircinin izlediği Anadolu Ateşi 25. yılını Beşiktaş Tüpraş Stadyumu’nda 500 kişilik dev bir gösteriyle kutlayacak. 2 Haziran’da gerçekleşecek ve yıllar boyu konuşulacak ‘Anadolu Ateşi 25. Yıl Özel Stadyum Gösterisi: Büyülü Dansın Zirvesi’nin biletleri bubilet.com.tr’de satışta.

Önce bir izleyin

3 ŞEHİR 3 TENOR

Limak Vakfı tarafından kurulan ve 7’nci yaşını kutlayan Limak Filarmoni Orkestrası, geleneksel hale gelen yeni yıl konserlerini bu yıl şubat ayında verecek. Limak Filarmoni Orkestrası, dünyaca ünlü tenorlar Murat Karahan, Ramon Vargas ve Rame Lahaj ile İstanbul, İzmir ve Ankara’da sahne alacak. 23 Şubat: İstanbul’da Zorlu Performans Sanatları Merkezi Turkcell Sahnesi. 25 Şubat: İzmir Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi. 27 Şubat: Congresium Ankara.

Haberin Devamı

Önce bir izleyin

GERİ DÖNÜYOR

Türkiye’nin en ufuk açıcı festivallerinden Cappadox 2015’ten 2018’e kadar dört kez Kapadokya’da düzenlenmiş, sonra araya pandemi girmişti. Beşinci edisyonu ile geri dönen Cappadox 23-26 Mayıs tarihlerinde Volkswagen ana sponsorluğunda, Yapı Kredi ve +1 katkılarıyla, Uçhisar-Göreme’yi merkezine alan ve çevredeki vadilere yayılan geniş bir coğrafyada gerçekleşecek. Program yakında açıklanacak.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder