Uğur Alkapar Sahne ışığı
HABERİ PAYLAŞ

Sahne ışığı

3 yıldır sahnelenen ‘Amadeus’u sonunda izleyebildim. Bu kadar geciktiğim için memnunum çünkü bu sezon Okan Bayülgen’in oynadığı ‘Mozart’ rolünü Tansu Biçer, eşi ‘Constanze’ rolünü de Dilan Çiçek Deniz devraldı. Okan Bayülgen iyi oyuncu ama 58 yaşında. 26 yaşındaki Mozart’ı oynaması bana inandırıcı gelmiyordu. Dilan Çiçek Deniz ise bu ilk sahne denemesinden büyük bir başarıyla çıkıyor. Yılların tiyatro sanatçısı olduğunu sahnede her göründüğünde iliklerinize kadar hissettiren Selçuk Yöntem’in (Mozart’ın düşmanı ‘Salieri’ rolünde) karşısında asla ezilmiyor Çiçek. Bugüne kadar yer aldığı dizilerde ve filmlerde de dersine çok iyi çalışan Dilan Çiçek Deniz bu kez de aynı azmi göstermiş belli ki. Sahnede duruşundan sesini kullanış şekline kadar, usta bir oyuncu gibi. Bu kendinden eminliği de direkt seyirciye geçiyor. Kendisinde ciddi bir sahne ışığı var. Genel olarak oyun biraz uzun ve 1979’da yazılan metin eski kalsa da Dilan Çiçek Deniz üzerine düşen spot ışığının hakkını sonuna kadar veriyor. Sadece güzel bir yüz değil, iyi bir oyuncu olduğunun altını ‘Amadeus’ sahnesinde kalın bir kalemle çiziyor.

Haberin Devamı

Sahne ışığı

SMOKİN SİHİRBAZI

Aralık ayı ödül törenleriyle, özel gecelerle geçti malum. Kadınların gece kıyafetleri, erkeklerin smokinle katıldığı bu geceler için ben de birçok kişi gibi Levon Kordonciyan’a koştum. Kordonciyan Ailesi’nin smokin macerası, Atatürk’ün 1920’lerde büyük dede Levon Kordonciyan’ı terzilik eğitimi için Fransa’ya göndermesiyle start veriyor. Dönüşte oğluyla birlikte şık takımlar ve smokinler dikmeye başlıyor.

Bugün Harbiye’deki atölye ve mağazasını haftada sadece 3 gün açık tutan smokin sihirbazı Levon Kordonciyan, ailenin 4. nesil smokincisi. Mutlaka rezervasyonla gitmeniz gereken bu dükkanda çoğu zaman sizi girişte babası İskender Bey ve annesi Şuşan Hanım karşılıyor. İşleri güçleri olmasa tüm gün onlarla sohbet etmek istiyorsunuz.

Levon Bey, Türkiye’ye smokin kiralama işini ilk getiren isim ve şu anda çok iyi bir şekilde işliyor bu sistem. En iyi smokinleri kendisinin sunduğu konusunda da iddialı. Gerçekten de hiç ölçümü almadan bana verdiği pantolon cuk diye üzerime oturdu. Ben bunu bugüne dek hiçbir hazır giyim markasında yaşamadım.

Haberin Devamı

Sahne ışığı

HOLLYWOOD SİPARİŞLERİ

Neyse efendim, Levon Kordonciyan’a dönersek, sahibi olduğu ve gözü gibi baktığı binlerce smokini özel günlerde kiralıyor. Ayakkabısına, ipek çorabına kadar her şeyini de veriyor. Dönüşte ise kendisi kuru temizlemeden geçirerek smokini askıdaki yerine geri koyuyor. Hollywood yapımcıları yıldızlara giydirecekleri smokinleri yaptırmak için Armani, Tom Ford gibi moda devlerine başvuruyor.

Onlar da dünya çapında ünlü olan smokincimiz Levon Kordonciyan’a. Bugüne dek James Bond filmlerinde Daniel Craig dahil olmak üzere, aralarında Brad Pitt’in bile olduğu birçok yıldıza smokin yapmış kendisi. Levon Bey’in smokinleri kadar hikayesi, sonsuz bir bilgisi, görgüsü var. Mağazasına gidip smokin seçmek kısa sürede bir kişisel gelişim ve farkındalık deneyimine dönüşüyor. Türkiye’de böyle bir değere sahip olduğumuz için çok şanslıyız.

Haberin Devamı

GELİYORLAR

Bugünün en güzel haberi Belçikalı grup Hooverphonic’in bir kez daha İstanbul’a geleceği. 1996’da kurulan grubu ilk kez Galatasaray Üniversitesi’nin bir festivalinde Boğaz’ın kıyısında izlemiştim. Büyülenmiştim. Şarkıları yıllardır eskimedi. Aksine klasikleşti. Hooverphonic 14 Temmuz 2023 Cuma gecesi Uniq Açıkhava Sahnesi’nde konser vermek üzere Epifoni ve Kod Müzik organizasyonu ile İstanbul’a geliyor! Biletler bugün satışa çıkıyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder