Uğur Alkapar Şimdi değilse ne zaman?
HABERİ PAYLAŞ

Şimdi değilse ne zaman?

Bu kez seçimler şov dünyasından milletvekili adaylarıyla daha da renkleniyor. Aday olan Mehmet Aslantuğ bir ödül töreninde muhabirlere “Siyaset konuşmayalım” demiş. Bunu katıldığı etkinliğin önüne geçmemek için yapmış ancak ünlülere milletvekilliği adaylığı seslerini daha çok duyurabilecekleri bir platforma sahip oldukları, tanındıkları için veriliyor. Seçime bir buçuk ay kalmışken, o kadar kamerayı da bulmuşken, bir aday şimdi siyaset konuşmayacaksa ne zaman konuşacak? Hangi partiden olduğunun hiç önemi yok, bir aday bulduğu her fırsatta kendini ve fikirlerini anlatmalı. Özellikle ilk kez siyasete atılıyorsa.

Haberin Devamı

GÜZEL UĞURLANMAK

Hem medya hem de müzik dünyası büyük bir kayıp yaşadı. 50 yaşındaki müzik yazarı Tolga Akyıldız evinde beyin kanaması geçirerek hayata veda etti. Ardından yapılan paylaşımlardaki hüzün ve acı iliklerime kadar işledi. Ama bir yandan da küçük bir huzur verdi çünkü hakkında bir tane bile olumsuz söz edilmemişti. Çok sevilen bir insandı. Son dönemde ölümünün ardından pek de iyi şeyler söylenmeyen ünlüleri hatırlayınca ‘iyi bir insan’ olma motivasyonum arttı. Bir Tolga Akyıldız gibi güzel uğurlanmak var bir de “İyi oldu” diyerek uğurlanmak.

ÇOCUKLARA PROTEZ DESTEĞİ

Deprem sonrası hayatlarını kurtarabilmek için yüzlerce çocuğun bazı uzuvları zorunlu olarak ampüte edildi. Bu çocukların protez, fizik tedavi, tekerlekli sandalye ve psikolojik destek gibi ihtiyaçları var. Bu amaçla Türk Pediatri Kurumu, Çocuk Acil Tıp ve Yoğun Bakım Derneği ve T.C. Çukurova Üniversitesi önderliğinde ÇİM (Çocuk İyilik Merkezi) Projesi başlatıldı. Aralarında Amerika’daki Türk Dernekleri Birliği’nin de bulunduğu 12 kurumun kurucu ortağı olduğu bu projeyle çocuklar maliyeti 3-6 bin dolar arasında değişen protezlere kavuşabilecek. ‘cocukprotez.org’ adresinden hem doktorlar hastaları için başvuru yapabiliyor hem de protez desteğini sağlayacak olan ‘Project Cate’ üzerinden bağış yapılabiliyor.

PİYANO VE ANILAR

Fransız piyanist Richard Clayderman çocukluğumda TRT’nin sık sık yer verdiği bir müzisyendi. Birçok çocuk sayesinde heveslenip piyano dersleri almaya başlamıştı. Klasik müziğe kıyasla daha kolay dinlenen piyano parçaları çalan Clayderman dalgalanan sarı saçları ve renkli gözleriyle ayrıca ilgi odağıydı. Piyanonun pop prensi, o yakışıklı genç adam şimdi 69 yaşında. 28 Nisan’da İstanbul’da konser verecek. Dev bir orkestra eşliğinde Maslak TİM Show Center’da sahne alacak. Anıları kucaklamak için güzel bir fırsat.

Haberin Devamı

Şimdi değilse ne zaman

GÜLLAÇ ŞART

Ramazan ayı benim için zengin iftar sofraları, sahurda uykulu gözlerle yenen sürpriz yemekler, Ramazan pidesi veee güllaç demek! Ramazan’ın ilk günü koşar hemen en yakında nerede varsa alır eve götürürüm. 4. Levent ve Erenköy’de şubeleri olan Babazade baklavasıyla meşhur ama güllaca da çağ atlatmışlar. Manda sütü kullandıkları güllacı ister Antep fıstığı, ister ceviz, ister fındıkla yapıyorlar. Tabii ki en güzeli Antep fıstıklısı!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder