Uğur Alkapar Tam destek
HABERİ PAYLAŞ

Eskiden Sezen Aksu bakalım şimdi kimi vokalisti olarak alıp sonra albüm yapacak diye merakla beklerdik. Sezen Aksu okulu diye bir şey vardı. Vokalistlerine destek olma geleneğini devam ettiren şarkıcılar arasında Demet Akalın da var. 5 yıldır vokalistliğini yapan Sibel Işık’a tam destek veriyor. Demet Akalın vokalistine “Senin için bir şarkı buldum. Haftaya stüdyoya giriyorsun” deyip kayıtlarda da Sibel’in yanında bulunmuş. ‘Demedim mi?’ adlı bir şarkı yayınlayan Sibel Işık teşekkürlerini de “Hayatım boyunca unutamam bu özel desteği, bu yolda beni cesaretlendirdiği ve ışık olduğu için çok teşekkür ederim” sözleriyle dile getirmiş.

Haberin Devamı

SENFONİK LEVENT

Levent Yüksel bu yaz ikinci baharını yaşıyor. Paraf Kuruçeşme Konserleri’nde beş kez sahneye çıktı. Turneye çıkıp Anadolu’yu dolaşmaya da devam ediyor. 7 Ekim Cumartesi akşamı da Jolly Joker Harbiye Açık Hava Konserleri kapsamında, kariyerinin 30. yılını senfoni orkestrası eşliğinde vereceği konserle kutlayacak. ‘Med Cezir’ albümünün 1993’te çıktığına ve üzerinden 30 yıl geçtiğine inanamıyorum! Fırtınam, felaketim, hasretim… Yaşlanmışız be!

BU FESTİVAL KAÇMAZ

Bu hafta sonu yapılacak en iyi şey KüçükÇiftlik Park’taki kokteyl festivaline gitmek. Türkiye’deki ilk ve tek kokteyl festivali olan İstanbul Cocktail Festival, 7-8 Ekim’de bu sene ikinci kez KüçükÇiftlik Park’ta. Ayrıca konserler de var! İlk akşam Athena, ikinci akşam Fransız şarkıcı Kazy Lambist festivalin ağır topları. 2 gün boyunca müziğin hiç susmayacağı festivalde Elephanz, Mary Jane, Seda Erciyes, Santi & Tuğçe’yi de dinleyebilirsiniz.

LOS ANGELES RAP’İ

Los Angeles’lı rap yıldızı Doja Cat’in adını duymuştum ama ne yalan söyleyeyim müziğini hiç merak etmemiştim. 27 yaşındaki genç şarkıcı yeni albümü ‘Scarlet’i yayınlayınca YouTube’da şarkıları sürekli önüme düşmeye başladı ve artık kayıtsız kalamadım. Albümün ilk single’ı ‘Paint the Town Red’ bir ay önce yayınlanmış ve 74 milyon dinlenmiş. İkinci single ‘Agora Hills’ ise 10 günde 7 milyonu geçmiş. Albümün diğer şarkıları da klip çekildikçe bu rakamlara ulaşır sanırım. Türün benim gibi yabancısı olan birine bile kendini saatlerce dinletti Doja.

Haberin Devamı

Tam destek

GASTRO AFYON

Geçen hafta sonu bu yıl 5’inci kez düzenlenen Uluslararası Gastro Afyon Lezzet ve Turizm Festivali’ndeydim. Biz şehrin termal otellerini ve sucuğunu biliyoruz sadece ama Afyon bulunduğu coğrafya ve yetiştirdiği ürünler itibariyle rengarenk bir mutfağa, yemek kültürüne sahip bir şehrimiz. Belediye ve valilik işbirliğiyle Motor Sporları Merkezi’nde düzenlenen organizasyonda yok yoktu. Alanda kokoreççiler, sucukçular, katmerciler, bükmeciler, dönerciler, köfteciler stand açmıştı. Her tür yemek mevcuttu. Ayrıca hem gastronomi kültürü hem de gıda sektörü hakkında değerli isimlerin katılımıyla söyleşiler, paneller gerçekleşti. Kazanlarca yemek yapıldı, yufkalar açıldı, gözlemeler yenildi. Afyon Gastrofest hem şehrin değerlerine sahip çıkmak, Afyon’u gastronomi haritasında hak ettiği yere getirmek açısından hem de kentin insanlarını güzel bir etkinlikte bir araya getirip kendilerini iyi hissetmelerini sağlamak açısından önemli. Çünkü gözlemlediğim kadarıyla Afyon halkı bu festivali çok güzel sahiplenmişti. Herkesin yüzü gülüyordu, gençler eğleniyordu.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder