Uğur Alkapar Türkiye Özkan Uğur'a ağlıyor! Olduramadık be usta
HABERİ PAYLAŞ

Türkiye Özkan Uğur'a ağlıyor! Olduramadık be usta

İki kez lenf kanserini yenen Özkan Uğur nükseden hastalığını bu kez atlatamadı. 1.5 aydır yoğun bakımda tedavi gören sanatçı dün 69 yaşında yaşamını yitirdi. MFÖ, en renkli üyesini, sanat dünyası da efsane bir ismi kaybetti. Sevenleri ise ölüm haberini duyar duymaz sosyal medyada sanatçının ‘Olduramadım’ şarkısını alıntılayıp şu yorumu yaptı: “Bu kez olduramadık...”

Türkiye Özkan Uğura ağlıyor Olduramadık be usta

 

UMUTLA BEKLİYORDUK

Özkan Uğur’un 1989’da evlendiği eşi Aysun Aslan ile oğulları Alişan Uğur şu açıklamayı yaptı: “İlk kez 13 yıl önce lenfoma tanısı konulan ve tedavisi başarılı bir şekilde yapılan Özkan’ımız hastalığı tekrarladığı için yaklaşık 1.5 aydır yoğun bakımda tedavi ediliyordu. Umutla güzel haberleri bekliyorduk ama farklı problemler nedeniyle vücudu tedavilere yeterli yanıt oluşturamamaya başladı ve yaşam savaşı bugün sonlandı. Hepimizin başı sağolsun.”

Haberin Devamı

‘DÜNYANIN EN GÜZEL ADAMINI KAYBETTİK’

MELEK BAYKAL: Özkan’ım canım, niye be canım? Ne kadar ümitlenmiştik oysa. Çok üzgünüm çok. Dünyanın en güzel adamını kaybettik.

DEMET EVGAR: Senin gibi çocuk kalan, dostluğuyla insanın yüreğine işleyen dünyada kaç kişi vardır acaba? Yeteneğin zaten nadir gelir. Tanıştıktan sonra “Kızım” dedin hep bana. “Baba” dedim ben de. Seni özleyeceğim.

YONCA EVCİMİK: Çok üzgünüm ve şaşkınım. Atlatacağını düşünüyordum. Sevenlerine ailesine Allah sabır versin.

EDİS: Özkan Abinin hiçbir zaman unutulacağını düşünmüyorum. Gönlümüze taht kurmuş bir insandır. Çok üzüntü verici, herkesin başı sağ olsun.

ALİŞAN: Çok üzüldüm çok. Dünya iyisi, büyük müzisyen, büyük oyuncu ve en önemlisi kalbi tertemiz birisini kaybettik...

NİLGÜN BELGÜN: Çok ama çok üzgünüm. Ülkemizin ve ailesinin başı sağ olsun.

EZGİ MOLA: Kalbime taş oturdu. Çok üzgünüm çok.

HAKAN PEKER: Şoktayım. Dört dörtlük bir sanatçıydı. Tüm müzik camiasına ve ailesine baş sağlığı diyorum.

NİL KARAİBRAHİMGİL: Sen hepimize bir hediyeydin Özkan abi. Yeteneği kadar büyük yüreği olan ender biriydin. Hayatın bir sahnesinde kızın Mimi olmak da hatıramız olsun. Huzur içinde uyu. Şarkılar hep seni söyleyecek zaten.

Haberin Devamı

MERT FIRAT: Hepimize çok büyük bir örnekti. Hem insanlığıyla hem toplumdaki var oluşuyla. Ne desek boş, yıllara sığmaz Özkan Uğur. Çok büyük bir acı...

IŞIN KARACA: Hepimizin başı sağ olsun. Çok özelsin Özkan’ım… Hep de öyle kalacaksın.

DERYA ULUĞ: Üzüntümü tarif edemiyorum. Çok önemli bir müzisyen, harika bir insandı.

ÖZKAN UĞUR KİMDİR?

Özkan Uğur, 17 Ekim 1953’te İstanbullu bir ailenin beşinci çocuğu olarak dünyaya geldi. Reşat Nuri Güntekin İlkokulu’nda okurken mandolinle tanıştı. Fenerbahçe Lisesi’nden mezun oldu. Lise yıllarında ‘Atomikler’ adındaki amatör grubuyla dönemin popüler şarkılarını çaldı. Profesyonel müzik hayatına 1970’te Şerif Yüzbaşıoğlu Orkestrası’nda başladı. 1971’de Mazhar Alanson ve Fuat Güner’in kurduğu ‘Kaygısızlar’ grubunda profesyonel olarak bas gitar çalmaya başladı.

70’lerde ‘Kurtalan Ekspres’, Barış Manço ve Erkin Koray, Edip Akbayram, Ersen ve Dadaşlar, Selda Bağcan ve Seyyal Taner gibi dönemin ünlü isimleriyle çalıştı. 1980’lerin başında Mazhar Alanson ve Fuat Güner’le ünlü isimlerin arkasında çaldı. 1984 yılında MFÖ olarak ilk albümleri ‘Ele Güne Karşı Yapayalnız’ ile şöhreti yakaladılar. 1985’te ‘Diday Diday Day’ ve 1988’de ‘Sufi’ ile Türkiye’yi Eurovision’da temsil ettiler.

Haberin Devamı

Özkan Uğur, solo kariyerinde albüm yapmasa da çıkardığı teklilerle büyük ilgi gördü. Türk müzik tarihine adı altın harflerle yazdıran MFÖ’nün bir üyesi olarak da son döneme kadar grup arkadaşlarıyla konserlere çıkmaya devam etti. 1988’de ‘Arkadaşım Şeytan’ filmiyle oyunculuğa adım atan sanatçı, ‘Eşkıya’, ‘GORA’ gibi gişe rekortmeni filmlerle bu alanda da ciddi bir kariyer yaptı. ‘İkinci Bahar’, ‘Cennet Mahallesi’, ‘Türk Malı’nın aralarında olduğu birçok dizide canlandırdığı karakterlerle halkın sevgilisi oldu.

Türkiye Özkan Uğura ağlıyor Olduramadık be usta

Sıradaki haber yükleniyor...
holder