Uğur Alkapar Ve bir sezonun sonuna daha geldik
HABERİ PAYLAŞ

Ve bir sezonun sonuna daha geldik

Haberin Devamı

Önümüzdeki hafta başlayacak Ramazan’la İstanbul gece hayatı kısmen sessizliğe bürünecek. Çılgın eğlencelerin finali bu hafta sonu. Yaz sezonu Mayıs’ta yavaş yavaş, Haziran ortası, bayramda tam gaz açılmış olacak. Ama önce 2017-2018 Kış sezonunda İstanbul’un zirvesini bakın hangi mekanlar paylaştı:

2017-2018 KIŞ SEZONU
İSTANBUL TOP 10


1. KLEIN (HARBİYE)
Hacı Sabancı ile Şeyma Subaşı’nın, Cihangir bohemleri ile Nişantaşı kızlarının aynı ortamda eğlenebildiği, gece hayatında toplumsal uzlaşmanın sağlandığı canımız kulübümüz. Kapısından vestiyerine, garsonundan barmenine, Klein ekibi yine sektöre işletmecilik ve müşteri memnuniyeti konusunda adeta özel ders verdi! Caddeye kadar uzanan sıralar bunun ispatı.

2. PEOPLE (TAKSİM)
Geçen yıl Cihangir’deki Hazine ile ters köşe yapan Jupiter Group bu sezon Taksim’deki People ile yine herkesi şaşırttı. Haftanın 6 günü canlı müzik, iyi yemek sunarak aylarca full çekti. Her gece sayısız şampanyanın patladığı mekan kalburüstü kitlesiyle öne çıktı. Cumartesi gecelerinin kraliçesi Selen Servi, People ile iyice yıldızlaştı.

3. ESNAF (MASLAK)
Maslak bu kış Esnaf’tan yükselen müzik sesiyle inledi. En güzel doğum günü kutlamaları burada yapıldı. En çok Esnaf’ta masanın üzerine çıkıldı, oynandı. Atılan göbek sayısı binleri buldu. Yemekleriyle de müşterilerini memnun eden Esnaf zirvenin üç ortağından biri.

4. SOHO HOUSE (ASMALIMESCİT)

Üyelik sistemiyle çalışsa da diğer fanilerin davetli olarak girebildiği özel geceleri ile bu kışa damgasını vurdu Soho House. İstanbul’da ne kadar elit insan, güzel kız, yakışıklı erkek varsa buradaydı. Pazartesi açılacak Naavah adlı yeni restoranı ile yaz listelerinde de eksik olmayacağını öngörüyoruz.

5. 29 (ULUS)
Bir İstanbul klasiği olan 29 bir döndü pir döndü. Gece hayatının sevilen ismi Mert Vidinli’nin de etkisiyle Metin Fadıllıoğlu’nun Ulus 29’u 29 adıyla bir anda çok popüler oldu. Hem eski müdavimler koşa koşa gitti hem de gençler için yeni bir eğlence noktası haline geldi.

6. RANA (GÜMÜŞSUYU)
Gümüşsuyu’ndaki Topaz dönüşüm geçirip Rana by Topaz adını alınca önce bir kaşlar kalktı. Ama hep birlikte yılların tecrübesinin nasıl müşteri memnuniyetine döndüğünü izledik. Yemekleri, mezeleri dört dörtlük. Eller havaya konseptine dönüşen yeni nesil meyhane eğlencesini de başardılar.

7. GİZLİ KALSIN (EMİRGAN)
Hayır, esas burada hiçbir şey gizli kalmıyor. Burada içkinin, servisin, müziğin iyi olmasının önemi yok. İçeriye kabul edilmek sosyal statünüzün tescillenmesi olduğu için su içseniz size harika gelecek. Ünlü aşklar, ünlü kaçamaklar burada yaşandı. Ama başta söylediğim gibi, çoğu gizli kalmadı.

8. ANGIE (BEBEK)
Sezonun sürprizi Angie önce canlı müzik furyasını yakaladığı, sonra da sıcak bir ortam sunduğu için gözde oldu. Birkaç dizi oyuncusu ve pop şarkıcısı kapısında görüntülenince de olay kapandı. Dergiler markalar koşa koşa burada lansman da yapınca, Angie sezonun kazananlarından oldu.

9. CHARTER PUB (CİHANGİR)
Tayfun Topal’ın elinin değdiği ve başarısız olan bir mekan görmedik. Cihangir’deki Akarsu Caddesi’nin en merkezi yerine konuşlanan Charter Pub açılalı fazla olmasa da hemen popüler bir yer haline geldi. Hamburgeri, noodle’ı, sosislisi, fish and chips’i ile tam bir pub.

10. ODA BY VENGE (LEVENT)
Yılların kebapçısı Venge bir sürpriz yapıp canlı müzik trenine bindi. Mekan doktoru Didem Özgen’in elinden çıkan Oda, canlı pop müzikle rakı sofrasını birleştirdi. Küçük sıcak mekanların, doğru bir fikir, özenli dekor ve servisle ne kadar başarılı olabileceğini gördük.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder