Yazgülü Aldoğan Dikkat: Cep telefonları öldürüyor!
HABERİ PAYLAŞ

Dikkat: Cep telefonları öldürüyor!

Haberin Devamı

Şile yolunda son sürat giden arabada bangır bangır çalan müziğe eşlik eden gençler, bir yandan da eğlenceyi videoya çekiyor, sosyal medyada fotoğraf paylaşıyor. Aynı ‘MedCezir’ dizisi karakterleri gibi, iki çift, cep telefonları ellerinden düşmeyen kızlar!.. Ve bütün bu şamata gırgır sonunda dikkati dağılan genç sürücü, kenarda park etmiş TIR’a arkadan çarpıyor. Paramparça olan araçtan üç ölü bir ağır yaralı çıkıyor! Yaşanacak daha neler varken hayat noktalanıyor, çünkü gerçek dizilerden çok farklı. Daha masum görünen bir başka olayda ise cep telefonundan müzik dinleyen genç kız, yaklaşan treni duymuyor ve altında kalıp ölüyor! Cep telefonlarından burunlarını kaldırmayan, sürekli mesaj yazan, oyun oynayan, müzik dinleyen herkes, ama tabii en çok da gençler! Yaşamak daha güzel. Arkanızda bıraktıklarınız da çok üzülüyor! Gece vakti, kafalar iyiyken cep telefonuna poz verip göndermek ve bunu hızla giden arabada yapmak ne demek: Kaza ve ölüm.

[[HAFTAYA]]

Propaganda amaçlı nabza göre şerbet


Cumhurbaşkanı yurt sathında seçim propagandasına devam ediyor! Ettiği yemine, cumhurbaşkanlığı görev tanımlamasına, anayasaya aykırı olarak mevcut siyasi partilerden biri için oy istiyor. Sistemin değiştirilmesi için halkın AKP’ye oy vermesi gerektiğini, ülkeyi bir “Anonim Şirket” gibi yönetmek istediğini söylüyor. Bu bir anayasayı ihlal suçudur ama hepimiz bön bön seyrediyoruz. Yetmedi bitmedi, her gittiği yerde oranın hassasiyetlerine göre konuşup olayları çarpıtıyor. “Kürt sorunu yoktur, biz çözdük bitti” dedi mesela.

Çünkü bu seçimin kilit partisinin HDP olduğunu, çözüm isteyenlerin HDP’nin barajın altında ve parlamento dışında kalmasını istemediğini, bu amaçla partiye oy kayması olacağını görüyor. Daha vahimi ise milliyetçi kesimler. Çözüm süreci ve görüşmelerin sürmesinin ardındaki dedikoduların milliyetçi kesimi rahatsız etmesi, AKP’den MHP’ye oy kaymasına da neden oluyor. Bırakın başkanlık sistemini sağlayacak 400 milletvekilini, bu gidişle 300 bile hayal olur diyen Erdoğan konuşmalarında nabza göre şerbet veriyor. Kürtler ise Nevruz’da büyük gösteri yapma peşinde. Aslında seçim sürecinde siyasetçilerin konuşmalarını ciddiye almamak gerekiyor!

Çanakkale Zaferi’ne danslı anma


100. yılı olması nedeniyle bu yıl Çanakkale Zaferi anma törenleri tavan yaptı. Cumartesi gecesi Beşiktaş Belediyesi’nin Zorlu PSM’de düzenlediği anma törenini izledim. Niyet iyi, çaba çok, ama sonuç tartışılır. Kafkas Kartalları ağırlıklı olarak bölgeye mahsus dansları sergileyen bir halk dansları topluluğu. Sinevizyondan Çanakkale Savaşı ve tablolar önünde çeşitli yörelerin oyunlarını oynadılar, biraz da teatral bir hava vermeye çalıştılar ama bana daha çok Çin Kültür Devrimi dönemindeki savaş tablolu, hamasi baleleri hatırlattılar. Hele semazenin ne işi vardı, hiç anlamadım! Hazinedar, çalışkan bir başkan, durmuyor, oturmuyor, Beşiktaş’ı gündeme sokuyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder