Yazgülü Aldoğan Filistin mitingi ne işe yarar?
HABERİ PAYLAŞ

Filistin mitingi ne işe yarar?

ABD’nin İsrail’deki Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıyacağı ve Filistinlilerin buna karşı çıkacağı, bunun kanlı olaylara neden olacağı sürpriz miydi? Hayır. Hatta AKP kurucularından Abdüllatif Şener'in adeta Nostradamus gibi, 2012 yılında Enver Aysever'e verdiği bir televizyon mülakatının videosu ortalıkta dönüp duruyor, orada bu projeyi bir bir anlatıyor! İsrail, Filistin topraklarında kurulmuş ve gün be gün büyüyerek Filistin’i yutan bir devlet. ABD’nin desteği ve müslüman Arap dünyasının sessiz işbirliğiyle bildiğini okuyor.

Haberin Devamı

Filistin mitingi ne işe yarar

Araplar ABD’nin dümen suyundan çıkmaz ve petrodolarlarını lüks için harcarken Filistinliler sefalet içinde yaşam savaşı veriyor. Müslümanlar için de kutsal olan Kudüs, İsrail'in başkenti kabul edilirken Türkiye de bu hassasiyeti siyasi malzeme olarak kullandı. Son olayları protesto için ne yapıyoruz?

Üç günlük yas, Yenikapı’da miting, büyükelçileri de bir süreliğine geri çekme. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun pek güzel söylediği gibi, iktidar miting yapma yeri değildir. İktidar, icraat yapar.

Mitingle ancak milletin gazını alırsın, seçimler için de propagandanı yaparsın. Kessene İsrail ile ekonomik ilişkilerini? Milletin de pek umru değil, hayat, ekonomik sıkıntı içinde ah ile vah ile geçip gidiyor!

19 MAYIS'TA FENER ALAYI BİLE YASAKLANDI

19 Mayıs, Türk gençliğine armağan edilmiş en büyük bayramdır. Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nı başlatmak için Samsun’a çıkışının sembolik bir değeri vardır. Bu bayram AKP iktidarından önce büyük törenlerle kutlanırdı. AKP’nin milliyetçiliği sözde, milli bayramlardan hoşlanmıyorlar. Dini bayramlarda kamu araçları bile ücretsiz olurken milli bayramların değersizleştirilmesi 23 Nisan’la başladı.

Hocaefendi Hazretleri diye elini ayağını öptükleri FETÖ’nün doğum gününü Türkçe Olimpiyatları adı altında 23 Nisan haftasına getirip büyük törenlerle kutladılar. Milli Bayramlarda Atatürk büstlerinin, heykellerinin önündeki törenlerde ise çelenk koyanları bile azalttılar, hatta yasakladılar. Öğrencilerin açık havada yaptıkları gösterileri, üşüyorlar gerekçesiyle iptal ettiler.

Haberin Devamı

Filistin mitingi ne işe yarar

19 Mayıs gösterilerini sınırladılar. Amaç genç kızların spor gösterilerindeki görünülürlüklerini kaldırmaktı. Bu gösterilerde en büyük alkışı askeri okul öğrencileri alır, Deniz Lisesi öğrencilerinin yaptıkları kule büyük hayranlık uyandırırdı. Şimdi 19 Mayıs için düzenlenecek Fener Alayı’na bile Samsun Valiliği izin vermemiş! Güvenlik gerekçesiyle toplantı yasak desek Cuma günü yapılacak Filistin mitingi ne iş? Cezaevlerinde hiçbir dönemde olmadığı kadar çok tutuklu öğrenci var.

Kimi tweet atmış, kimi protesto yapmış. Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, savaşın kutlaması olmaz dedi diye teker teker toplanıp içeri atıldı, eğitim hakları ellerinden alındı. Hani şimdi ne Afrin’den ne savaştan bahseden yok? 15 Temmuz gecesi kandırılarak sokağa sürülen harp okulu öğrencileri 22 aydır çile çekiyor.

Cezaevlerindeki eğitim seviyesi, ülke dışındakilerden yüksek. Gençlerin de ne tören ne bayram yapacak hali kalmadı maalesef.

HEPİMİZ AYNI GEMİNİN İÇİNDEYİZ

Haberin Devamı

Doların bu kadar yükselmesi sizi nasıl etkiliyor? Bu soruya verilen yanıtlar ülke sorunlarını nasıl algıladığımızı ortaya koyuyor. Benim dolarla borcum yok, dolarla kira ödemiyorum. Arabam yok, benzin almıyorum. Yurt dışına gitmiyorum.Yurt dışında okuyan çocuğum da yok.

Üç kuruş emekli maaşım var, ay başında alıyorum, yettiği kadar harcıyorum, dolar için koparılan bu yaygara beni hiç ilgilendirmiyor diyen var. Keşke bu kadar basit olsaydı! Sen emekli maaşıyla yaşayan Ayşe Teyzem, sen de pazara gittiğinde aldığın her ürün daha pahalı olunca ağlamıyor musun?

Ülken borçlarını öderken, üretim için, tüketim için kullandığı girdilere yabancı para öderken ekonomi battığında seninki de kötüye gidiyor.

Bu kadar saf da olmasan! Millet İttifakının mitingleri işte bunun için bu kadar kalabalık. Taşıma değil, kendi gelen seçmen, çıkış yolu arıyor. Bu sefer değişim gözüküyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder