Gündem Yeni Adalet Bakanı Abdülhamit Gül kimdir?

Yeni Adalet Bakanı Abdülhamit Gül kimdir?

Paylaş
Yeni Adalet Bakanı Abdülhamit Gül kimdir?

Başbakan Binali Yıldırım'ın dün açıkladığı kabine revizyonuyla 6 yeni isim yeni kabinede yer bulmuştu. Bu yeni isimlerden birisi de Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın yerine getirilen Abdülhamit Gül oldu. Gül, 2012 yılında Numan Kurtulmuş ile birlikte Halkın Sesi Partisi'nden AK Parti saflarına katılmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın dünkü görüşmesinin ardından Yıldırım yeni kabineyi açıkladı. Revizyonla 6 yeni isim göreve geldi, 5 ismin ise kabinedeki görevi değişti. Kabineye giren isimlerden birisi de 2012 yılında Halkın Sesi Partisi (HAS Parti)'nden, Genel Başkan Numan Kurtulmuş ile birlikte AK Parti'ye geçen Abdülhamit Gül oldu. Gül, 2015 yılında Adalet Bakanlığı görevine getirilen Bekir Bozdağ'ın koltuğuna oturdu. Bozdağ ise Başbakan Yardımcılığı görevine getirildi. Gül'ün HAS Parti'den birlikte AK Parti saflarına katıldığı Numan Kurtulmuş ise, Başbakan Yardımcılığı'ndan Kültür ve Turizm Bakanlığı'na getirildi.


KURTULMUŞ, HÜKÜMETİN SURİYE POLİTİKASINI ELEŞTİRMİŞTİ


Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, hükümetin Suriye politikalarını eleştirmiş, “Baştan beri Suriye politikasının büyük yanlışlarla dolu olduğuna inananlardanım. Tabii ki Esad rejiminin, zalimlerin yanında yer alacak değiliz. Şimdi bunları tamir ediyoruz, düzeltiyoruz” şeklinde konuşmuştu. Kurtulmuş'un bu açıklamaları nedeniyle Başbakan Yardımcılığı görevinden Kültür ve Turzim Bakanlığı'na getirildiği konuşuluyor.


ABDÜLHAMİT GÜL KİMDİR?


Abdülhamit Gül, Refah ve Fazilet Partilerinde Ankara İl Gençlik Kolları’nda Yönetim Kurulu üyesi olarak görev almıştır. 2001-2003 arasında Saadet Partisi'nin Genel Başkan Yardımcılığını yapmıştır. 2003-2010 yıllarında Saadet Partisi genel idare kurulu üyesi olmuştur. Kasım 2010 - 22 Eylül 2012 yılları arasında Has Parti Kurucular Kurulu Üyesi olarak görev yapmıştır.

HAS Parti Ankara İl Başkanlığı ve Genel İdare Kurulu üyeliği görevlerini yürütmekteyken Hukuki Araştırmalar Derneği üyesi olmuştur. Daha sonra HAS Parti ile AK Partinin birleşmesi üzerine Abdulhamit Gül, 30 Eylül 2012 tarihinde yapılan AK Parti 4. Olağan Kongresinde MKYK üyesi seçilmiştir. 7 Aralık 2012 tarihinde ise Seçim İşleri Başkan Yardımcılığı görevini yürütmüştür. 14 Nisan 2014 tarihinde AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu genel başkan yardımcılığı görevine getirilmiştir. Haziran 2015 Türkiye genel seçimleri'nde Gaziantep milletvekili olmuştur. AK Parti'nin 13 Eylül'de yaptığı 13 Eylül'de MKYK toplantısından sonra Genel Sekreteri olmuştur. 19 Temmuz 2017 tarihinde yapılan kabine değişikliği nedeniyle Adalet Bakanı olmuştur.

Abdulhamit Gül evli ve üç çocuk babasıdır. Serbest avukatlık yapmaktadır.